Sliper var en av de store klatrerne på leaderboardet under lørdagens avslutningsrunde etter å ha startet turneringen med runder på 71, 74 og 71 slag.

Hun hadde delt 28.-plass som utgangspunkt før siste runde, men da andreslaget på det sjette par 5-hullet gikk rett i koppen, gikk hun plutselig til tre under par for dagen og gjorde et tigersprang oppover leaderboardet.

– Jeg så det ikke selv. Alle ble bare helt gale, og vi var så forvirret!, sier Sliper til European Golf Association om hvordan hun opplevde å gjøre noe de aller færreste golfspillere har klart.

Dean Knuth, oppfinneren av USGAs sloperating-system, hevdet i en artikkel i Golf World i 2004 at sannsynligheten for å gjøre albatross er omtrent én million-til-én, over 60 ganger så høy odds som sannsynligheten for at en amatør skal gjøre hole-in-one!

Etter albatrossen fulgte Sliper opp med elleve par og en birdie, og med ukens første score på 60-tallet (68 slag, fire under par), klatret hun opp til en knallsterk fjerdeplass.

Med -4 totalt endte hun tre slag bak vinneren Alice Hewson fra England, som beseiret finske Krista Junkkari på det femte omspillshullet.

Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) og Dorthea Forbrigd (Oslo GK) ble de nest beste norske spillerne på delt 30.-plass, én over par. Tre slag bak dem fulgte Drøbak GKs Sandra Nordaas på delt 37.-plass. Michelle Forsland misset cuten med runder på 79, 81 og 81 slag.

Franziska Sliper, som ble juniornorgesmester i 2017 og 2018, ble ferdig på Wang Toppidrettsgymnas i sommeren. Til høsten reiser hun til USA hvor hun skal representere University og Miami de neste fire årene.

Resultater European Ladies Amateur Championship