Etter et par tunge sesonger på Challenge Tour klarte Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) å finne tilbake til formen i fjor høst. Noen endringer i treningsrutinene førte ham tilbake på rett spor, og med den økend  selvtilliten begynte også resultatene å komme. I høstens Q-School-kvalifisering stod han i fare for å rykke tilbake til Nordic League for første gang siden 2015, men med kniven på strupen klarte han å fornye arbeidstillatelsen på Challenge Tour for 2018.

Der er imidlertid sesongen fortsatt noen uker unna, og Krogh har brukt de siste ukene på å holde turneringsformen ved like i Nordic Leagues Winter Series-turneringer i Spania. De har gitt ham bekreftelsen på at turneringsformen fortsatt i aller høyeste grad er inntakt.

Lørdag skal han spille i lederballen for tredje gang på tre uker. Med runder på 65 og 66 slag i Hills Open på Lumine Golf Club utenfor Barcelona deler han ledelsen med Ludeig Nordeklint (Sverige) på tolv under par. På 36 hull har Krogh gjort 13 birdies og kun en eneste bogey. 

De to andre gangene han spilte i lederball i februar, resulterte i en femteplass og fjerdeplass. Han tar fatt på lørdagens lederball klokken 11.48 norsk tid.

Krogh har selskap i topp-10 av Aksel K. Olsen (Stavanger GK), som nylig tok en etterlengtet første seier på Nordic League. Han deler 10.-plassen på seks under par og er sannsynligvis litt for langt bak Krogh og Nordeklint til å kunne kjempe om seier.

Ett slag bak Olsen følger Elias Bertheussen på delt 14.-plass, mens Kevin Andre Wright deler 41.-plassen på par.

Vetle Marøy, Jørgen Winther Johansen, Petter Mikalsen, Martin Ulseth, Sander Stavnar, Gøran Sømme Haglund, Fredrik Fossum, Erik Kløvstad, Eirik Grønhaug og Jørgen Johannessen misset cuten.

Leaderboard