Kiradech Aphibarnrat ledet ukens turnering på Europatouren med fem slag da to hull gjensto av tredjerunden lørdag. Med dobbelbogey og bogey på avslutningshullene åpnet han opp for en spennende finaledag, og slik ble det.

Thailenderen startet søndagens finalerunde med en ledelse på to slag, og fikk det ikke helt til å stemme innledningsvis.

Etter 16 hull var han to over par for dagen, ti under totalt, noe som til slutt ville gitt ham en fjerdeplass. Men da det gjaldt som mest klinte Aphibarnrat til med en eagle på hull 17, samme hull som han gikk av med dobbelbogey på dagen før. Dermed spratt han opp til -12, som altså var godt nok til å havne i omspill med Hao-Tong Li.

Sistnevnte kunne blitt den første kinesiske spilleren til å vinne en Europatour-turnering på hjemmebane, men Aphibarnrat gikk seirende ut av omspillet og ødela dermed tenåringens planer. 

Seieren i Shenzhen International er Aphibarnrats andre triumf på European Tour. Hans første tittel ble sikret i Malaysian Maybank Open i 2013.

Hao Tong-Li er kun 19 år gammel, og har imponert mange med sitt modne spill. Om han fortsetter slik, er det naturlig å tro at han får flere muligheter til å vinne på dette nivået i fremtiden.

Beste skandinav denne uken ble danske Lucas Bjerregaard, som endte på en delt 15. plass med en totalscore på -7.

RESULTATER