Arnøy (Fana GK) startet søndagen med en ledelse på to slag over franskmannen Victor Perez. Den fjerde og avsluttende runden var lenge en jevnspilt og nervepirrende duell, før franskmannen rykket fra helt på slutten.

Arnøy fikk selskap på toppen av leaderboardet da Perez gjorde to birdies på de tre første hullene. Arnøy tok et slag tilbake da Perez gjorde bogey på hull 5, men da franskmannen fulgte opp med hole-in-one (!) to hull senere, var det plutselig Perez som var alene på topp med ett slags margin. Det ble tilbake til status quo da Arnøy gjorde to birdies på rad rett før runding, men denne gangen kontret franskmannen med å gjøre to birdies på rad på hull 11 og 12.

Herfra så han seg aldri tilbake.

Da Arnøy gikk hull 14 til 17 på tre over par, var han plutselig ute av seiersdansen. 20-åringen kom til slutt inn på 70 slag, to under par, og tre slag bak Perez.

Arnøy endte til slutt imponerende 21 under par, og på 72 hull rakk han å gjøre vanvittige 28 birdies og en eagle. Når motstanderen din går de siste to rundene på 18 under par, er det imidlertid ikke så mye man kan gjøre.

(Artikkelen fortsetter under)

Selv om det ikke holdt til karrierens første Challenge Tour-seier for Arnøy, har han tatt voldsomme steg de siste ukene. Han står nå med to andreplasser på rad på Challenge Tour. Hans delte andreplass i Irland for to uker siden sikret ham Challenge Tour-kortet for 2018. Søndagens andreplass var verdt 22 000 euro (207 000 kroner), hans største utbetaling i karrieren, og kommer til å løfte ham helt opp til 36.-plass på Challenge Tours pengeliste. 

Dermed har han sannsynligvis klart å spille seg til en plass i Challenge Tours sesongfinale «Grand Final» i starten av november.

Arnøy er nå bare 18 000 euro bak topp-15-plasseringen som gir europatour-spill i 2018. Bare det at han har mulighet til å klare dette, var utenkelig for noen uker siden.

Arnøy startet sesongen i den nordiske ligaen Nordic League, nivået under Challenge Tour, men fikk mulighet til å spille Challenge Tour med åtte frikort, såkalte «wild-cards» etter at Miklagard GK påtok seg rollen som Challenge Tour-arrangør. De mulighetene har Arnøy utnyttet til det fulle. Søndagens resultat var hans tredje topp-10-plassering i hans korte Challenge Tour-karriere.

Arnøy var ikke den eneste nordmannen som var i aksjon i Spania. Christian Aronsen endte til slutt på 41.-plass (-9) etter en fin sisterunde på tre under par. Miklagard-veteranen var imidlertid avhengig av en topp-10-plassering for å kvalifisere seg til neste turnering. Ettersom han ble slått ut av førstesteget av europatourkvalifiseringen for en drøy uke siden, virker det nå sannsynlig at det blir Nordic League-spill på Aronsen også neste sesong.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) fikk ikke med seg helgespillet i Spania denne uken. Han misset cuten, til tross for at han lå på andreplass etter første runde, og ser i likhet med Aronsen ut til å måtte spille Nordic League neste år.

Resultater Challenge de Espana