Jarand Ekeland Arnøy kjempet om én av tre ledige plasser til den 147. utgaven av British Open, som spilles på legendariske Carnoustie, 19. til 22. juli.

Veien til the Open

På St. Annes Old Links, nordvest i England, fant Arnøy frem storspillet da da han spilte i én av tretten regionale turneringer, der plasser i årets tredje major stod på spill.

Bergenseren åpnet pent på mandagens åpningsrunde; en runde på 70 slag, to under par.

Starten på tirsdagens andre, og siste, runde, kunne ikke vært bedre, med birdie på hull én for andre dag på rad. Og bedre skulle det bli; for på det sjette hullet klinket Arnøy til med eagle, og dermed -3 for dagen.

Foto: Google maps

Birdier fulgte på hull 9 og 11, og på dét tidspunktet var han bare slaget bak plassen som ville gitt spill i the Open.

Ett slag bak

Dagens første bogey, på hull 12, gjorde at avstanden opp til engelskmannen Marcus Arnitage og svenske Oscar Lengden på 3. plass, var to slag.

Med birdie på det 14. hullet kuttet Arnøy differansen opp, til ett slag, og dermed var det igjen alt å spille for. 

Par på de tre siste hullene var dessverre ikke nok for Arnøy, for konkurrentene spilte enda bedre. Dermed endte Arnøy på -5 for dagen, og -7 totalt.

Arnøy var avhengig av at minst to spillere over ham på lista, måtte tre slag eller mer på de siste hullene, for at det skulle bli omspill om en plass i British Open.

Dét skjedde ikke, og Arnøy endte på 5. plass, tre fattige slag unna den siste billetten til Carnoustie.

Hovland

På et annet sted på den britiske øy, forsøkte også Viktor Hovland å kvalifisere seg til the Open. Miklagard-golferen fikk en forferdelig start på kvalifiseringen, som ble spilt på Princes, med en åpningsrunde på 81 slag, etter blant annet å ha gjort fem bogeyer på rad.

Tirsdagens runde var adskillig bedre, men en runde på par gjorde at Hovland til slutt endte på 33. plass, ti slag bak trioen som sikret seg plass i British Open.

Resultattavle the Open-kvalifisering