– Målet mitt sesongen var å vinne min første turnering. Nå må jeg sette meg nye mål!, gliser bergenseren til Norsk Golf etter å ha toputtet for par på de siste hullet på Borre. 

Med en sterk avslutningsrunde på fem under par vant han med to slag over Aksel K. Olsen (Stavanger GK). Hele 22 birdies på tre runder resulterte i en totalscore på 17 under par.

– Jeg visste at banen spilles lett, så målet mitt var å spille offensivt hele uken, sier Arnøy som er inne i sin første sesong som proff.

Arnøy så ut til å ha stålkontroll hele torsdag, men begynte å vakle i innspurten. På hull 16 bommet han greenen på par-3-hullet med over 20 meter. Han slo seg imidlertid mesterlig ut fra det høye gresset og reddet par.

På det 17. hullet var han nære på å rote bort ledelsen: Andreslaget fra fairway var bare en drøy meter fra å legge seg på feil side av out-of-bounds-pinnen.

– Jeg var ikke klar over at det var out-of-bounds-pinner der borte før ballen var halvveis oppe i luften. Det var veldig lettende å se en av tilskuerne heve armen og gi tommelen opp borte ved ballen!, smiler Arnøy.

(Artikkelen fortsetter under)

Så nær var Arnøy fra å legge seg opp out-of-bounds på det 17. par 5-hullet. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Det var Aksel K. Olsen som ledet turneringen før siste runde. Olsen, som vant NM her på Borre for et snaut år siden, måtte ta til takke med andreplass alene etter å ha avsluttet med en runde på en under par. 

Selv om bare ni av 44 norske spillere klarte cuten, bet de som kom seg videre til avslutningsrunden virkelig godt fra seg. På et tidspunkt torsdag ettermiddag var det faktisk norsk på alle de fire øverste plassene på leaderboardet. 

Sondre Ronolds avsluttende 68-runde løftet ham til delt tredjeplass, hans beste resultat for sesongen. På plassen bak havnet Viktor Hovland på 13 under par. 

Ukens Nordic League-turnering skulle egentlig spilles på Holtsmark, men ble flyttet til Borre da to av greenene på Holtsmark ikke fikk den ønskede gressveksten i tide til turneringsstart.

Borre høstet mye skryt av spillerne for måten de kastet seg rundt og fikk på plass en Nordic League-turnering på bare en ukes varsel. Hele 60 frivillige fra klubben stilte opp.

– Det er sinnsykt imponerende det Borre fikk til denne uken. Det setter vi veldig stor pris på, konkluderte Arnøy etter å ha mottatt seierssjekken på snaue 70 000 kroner. 

Arnøy har nå klatret fra 56.- til 15. plass på Nordic Leagues Order of Merit. Christian Aronsen er fortsatt beste nordmann på fjerdeplass. Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-rettighetene for 2017.

Resultater