Miklagard-spilleren var på seiersjakt i søndagens avslutningsrunde i Spania, og jakten startet bra med to birdies på de tre første hullene. To hull senere måtte han imidlertid bruke hele syv slag på par-3-hullet.

Dermed falt han plutselig utenfor topp-10, og brukte resten av runden på å klore seg tilbake igjen.

Aronsen svarte med en birdie på hull ni, men med tre bogeys fra hull 11 til 14 fortsatte fallet på leaderboardet.

På hull 15 svarte han med en eagle da han trengte det som mest. Han fulgte opp med en ny birdie på hull 17, og med par på hull 18 kom han inn på +1 for dagen og -3 sammenlagt.

Det holdt til en sterk andreplass, sammen med finske Peter Puhakka og Tobias Rosendahl fra Sverige. De endte to  slag bak vinneren, Rasmus Hjelm Nielsen fra Danmark.

Dette var Aronsens beste plassering for året, og hans tredje topp-10-plassering på rad. Når Nordic Leagues pengeliste blir oppdatert, vil Aronsen ha klatret fra 11. plass til rundt 5. plass. 

Også den nybakte proffen Vetle Marøy kjempet lenge om seier på PGA Catalunya. Bergenseren var bare to slag bak med to hull igjen å spille. På det 17. ble det dessverre en dobbelbogey, og med par på det siste hullet måtte han ta til takke med delt 14. plass.

Neste norske spiller på listen var Torbjørn Johansen på delt 22. plass (+2). Elias Bertheussen delte 38. plassen (+7), mens amatøren Kristoffer Reitan fulgte ytterlige tre slag etter. For en uke siden sikret Reitan karrierens første pallplassering i en proffturnering. Søndag lå han oppe på 11. plass på starten av runden. Med 79 slag ble det derimot langt fra den avslutningen han så for seg. Han landet til slutt på 43. plass.

Kevin A. Wright, Ole Ramsnes, Mathias Schjølberg og Henrik Sand misset cuten tidligere i uken.

Nå venter over en måneds pause på Nordic League, før neste turnering i Tyskland i slutten av april.