Denne uken gikk årets første Titleist Tour-turnering av stabelen i Rogaland. Mens gutta spilte på Stavanger GK var jentene i aksjon på Sola GK et kvarter lenger syd.

I jentenes U19-klasse ble det en overlegen seier til Renate Hjelle Grimstad. Hun var også en av forhåndsfavorittene. Med runder på 74, 69 og 72 slag endte hun en under par, syv slag foran Madelene Stavnar (Vestfold GK) og Karoline Lund (Losby GK). Dette er for øvrig Stavnars første år i U19-klassen. Hun vant U15 sammenlagt i fjor.

Også i guttenes U19-klasse ble det favorittseier – og med samme soleklare margin. Markus Braadlie (Bærum GK) leverte solid spill hele helgen. Med scorekort på 69, 68 og 70 slag endte han seks under par, syv foran Petter S. Møller (Stavanger GK) og åtte foran Sander Stavnar (Vestfold GK) og Elias Birkeland (Oslo GK)

(Artikkelen fortsetter under)

(Foto: Titleist Tour)

I U15-klassene innkasserte Karoline N. Pedersen (Bærum GK) og Herman W. Sekne (Oslo GK) sine første seiere på Titleist Tour.

Neste Titleist Tour-turnering går av stabelen på Haugaland GK 6. mai. Da er formatet matchspill.

Resultater jenter U19

Resultater jenter U15

Resultater gutter U19

Resultater gutter U15

Små endringer

Det ble gjort store endringer før fjorårets Titleist Tour som videreføres til årets sesong: Startfeltene for jenter og gutter er nå delt inn i to klasser: U15 og U19.

De to siste årene har det vært avviklet en «Tre køller + putter»-turnering på Titleist Tour, der spillerne har måttet vise frem et bredt slagrepertoar for å kompensere for de ti manglende køllene i bagen. I år er turneringen ikke en del av programmet, ettersom den ikke gir poeng på verdensrankingen for amatører, World Amateur Golf Ranking. 

Til tross for at turneringen utgår, øker turneringsprogrammet med en turnering i 2016. Blant annet kommer Titleist Tour til Salten Golfklubb i Nordland for første gang.

Etter neste turnering i Haugaland går turen videre til  Larvik GK to uker senere, Borre GK (gutter)/Nøtterøy GK (jenter) den andre uken i juni, Salten GK (gutter)/Fana GK (jenter) nest siste helg i samme måned, Gamle Fredrikstad GK i midten av juli, junior-NM på Byneset 4. til 6. august, Elverum GK i midten av september før året rundes av med finale på Kragerø GK.

Samarbeid med MOT

Titleist Tour har inngått samarbeid med MOT. MOT er en holdningsskapende organisasjon som jobber for og med ungdom. De jobber for å beskytte mot de mest negative utslagene i ungdomstiden, som mobbing, mistrivsel, gruppepress, ensomhet og rusmisbruk. MOT sin målsetning er «å bidra til robuste ungdommer og trygge ungdomsmiljø.»

Gjennom 2016-sesongen vil alle Titleist Tour-deltagere bli godt kjent med MOT sine verdier og hva de står for – og hvordan de kan overføre det til sine egne liv.