Etter å ha kommet til kort i jakten på Challenge Tour-kortet under årets Nordic Leauge-sesong har Elias Bertheussen (Byneset GK) tilbragt julen i Det fjerne østen for å forsøke å spille seg til en plass på Asian Tour i 2019.

Forrige uke spilte han pre-kvalifisering på Lakeview Resort & Golf Club i Hua Hin i Thailand, der det var de 36 beste etter fire runder som avanserte til finalen som slo i gang 2. juledag. Med en 19.-plass der tok han seg enkelt videre.

I finalen, som også ble spilt på Lakeview Resort, var det topp-35 etter fem runder som var målet for Bertheussen for å spille seg til Asian Tour-kortet. Med åpningsrunder på 69 og 70 slag var han godt innenfor de 140 spillerne som klarte cuten etter to runder, men med andre- og tredjerunder på 73 og 70 slag klarte han ikke topp-70-cuten etter fire runder.

Med -2 sammenlagt endte Bertheussen på 87.-plass, tre slag bak cutstreken.

Bertheussen har konkurrert på Nordic League de tre siste sesongene etter å ha rykket ned fra Challenge Tour i 2015. 28-åringen endte årets sesong på 14.-plass på pengelisten med ni topp-10-plasseringer på 23 turneringer.

Bertheussen konkurrerte på Asian Tour også i 2013 og 2014 som første nordmann noensinne.

Leaderboard