Det var duket for en spennende avslutning på Silkeborg Ry Golfklub i Danmark, med Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) i delt ledelse før siste runde, og med Elias Bertheussen (Byneset GK) hakk i hæl på fjerdeplass, ett slag bak.

De skulle kjempe om henholdsvis sin andre og fjerde seier i Nordic League-sammenheng, men da fredagens avslutningsrunde var omme, var det danske Oliver Hundebøll Jørgensen som tronet alene på toppen av leaderboardet.

Elias Bertheussen avsluttet uken med en bogeyfri runde på 69 slag, tre under par, for å komme seg til 15 under par sammenlagt.

Det var to slag for mye, men til gjengjeld sikret han topp-3-plasseringen som gir invitasjon til European Tour-turneringen Made in Denmark 23. mai. Der ligger det for øvrig an til at både Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Reitan og Espen Kofstad også skal spille.

For Jarand Ekeland Arnøy ble det dessverre en tung avslutning på turneringen. Etter å ha åpnet med hele 14 birdies og bare én bogey på de to første rundene avsluttet han med en runde på fem over par fredag. Det sendte ham ned til delt 9.-plass.

Arnøy og Bertheussen er Norges to fremste håp på Nordic League i år, der målet er en topp-5-plassering på sammenlagtlisten Order of Merit ved sesongslutt. Disse spillerne vil rykke opp til Challenge Tour i 2020.

Arnøy og Bertheussen har begge kvalifisert seg til Challenge Tour tidligere, men begge falt tilbake til Nordic League igjen etter tunge debutsesonger på nivå 2 i Europa i 2014 og 2018.

Etter syv av 25 turneringer ligger Arnøy og Bertheussen nå på 10.- og 11.-plass på Nordic League Order of Merit.