Med runder på 78 og 75 slag i kraftig vind på Mount Wolseley Golf Resort var Bjørnstad ikke i nærheten av å klare cuten i det som var hans første profesjonelle turnering på syv år. Etter torsdagens 78-runde var Bjørnstad oppgitt over hvor mange slag han rotet bort, men da Norsk Golf pratet med ham etter fredagens 76-runde var han langt mer oppløftet.

– Pluss ni er overhodet ikke bra, men jeg føler spillet var mye bedre enn scoren, spesielt i dag. Jeg slår mange gode slag i dag, og føler jeg har fått mye bedre kontroll på ballen. Balltreffet føles veldig mye bedre. Det er stor forskjell på spillet mitt nå sammenliknet med mid-am-NM på Miklagard for et par uker siden.

Norsk Golf fotfulgte Bjørnstad begge rundene i Irland, og oppsummeringen av hans av rundene stemmer godt. Det lange spillet hans har tatt syvmilssteg de siste ukene, men alt for mange slag ble rett og slett ble rotet vekk, spesielt med en iskald putter. Vi gikk til slutt ut av telling over hvor mange kortputter han misset.

– Det er på nærspillet jeg har mest å gå på. Det er kanskje ikke så rart når jeg ikke har spilt turneringer på syv år. Touchen er jo noe av det første som forsvinner. Denne uka slet jeg skikkelig både med å se linjene og lengdekontrollen. Jeg føler likevel at jeg fant ut av noe med putteren på back-nine i dag. Jeg flyttet ballen litt lenger frem i stancen, og jeg begynte å rulle ballen mye bedre.

(Les Norsk Golfs Twitter-oppdateringer fra Bjørnstads to runder her)

I tillegg til manglende følelse på nærspillet har Bjørnstad fortsatt en del å hente på lengdekontrollen på jernslagene. På hull 15 torsdag hadde han gått de åtte siste hullene på tre under par. Der dro han opp femmerjernet i kraftig motvind fra 170 meter, og slo 20 meter for langt. Fra en håpløs lie endte han med dobbelbogey.

Bjørnstad sa etter torsdagens åpningsrunde at svingen fortsatt er i en utprøvingsfase hvor han eksperimenterer mye fra dag til dag. Bare et par dager før turneringen startet, «fant» han en god følelse på hotellrommet, og på vei til middag samme kveld måtte han stoppe ute på et jorde for å teste ut denne svingen. Allerede da han kom tilbake til hotellrommet hadde han ombestemt seg, og gikk dermed tilbake til sin «gamle» sving. Men de siste dagene har han funnet en sving han vil forplikte seg mer til.

Fra å misse slagene begge sider torsdag, hadde han stort sett bare venstremisser de gangene han bommet fredag. Når man har en forutsigbar miss, er det også mye lettere å spille golfrunder.

– Jeg føler jeg fant litt ut av det i dag. Scoren til tross så reiser jeg til Q-School med litt mer selvtillit. Jeg skal forsøke å ta med meg godfølelsen fra back-nine i dag videre med i bagasjen til Østerrike.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anders Kristiansen biter godt fra seg i Irland. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Mens Bjørnstad nå setter kursen videre til førstesteget av europatour-kvalifiseringen, har hans romkamerat denne uken, Anders Kristiansen, all grunn til å være fornøyd med egen innsats så langt.

Kristiansen, som satser igjen som fulltids golfproff, fikk i likhet med Bjørnstad wildcard til turneringen og er i skrivende stund beste nordmann på delt 30.-plass (+1). Han fikk en forrykende start med tre birdies på rappen på de tre første hullene, men begynte å slite litt midtveis i runden. Han reddet seg inn igjen med noen sene birdies, og sarpingen signerte til slutt for en 72-runde, en forbedring på ett slag fra gårsdagen. 

27-åringen var tidenes høyest rangerte norske amatør da han var nummer 4 på verdens amatørranking i 2008. Han fikk starten av proffkarrieren ødelagt av en alvorlig ryggskade, men er nå i ferd med å kjempe seg tilbake. Han har i en lengre periode også svingt fra venstre, men i høst konkurrerer han utelukkende fra høyre – med unntak av når han putter.

Forrige helg konkurrerte Kristiansen i PGA-mesterskapet pro-am på Gamle Fredrikstad GK, hvor han vant turneringen med fire slag (-4) etter runder på 71 og 69 slag. I likhet med Henrik Bjørnstad er ukens turnering i Irland generalprøve til europatour-kvalifiseringen. Mens Bjørnstad skal i aksjon i Østerrike, skal Kristiansen spille i England om to uker.

Team Norway-spillerne Jarand Ekeland Arnøy og Kristian Krogh Johannessen er i skrivende stund ute på banen. De ligger på henholdsvis 36.- og 53.-plass (+2 og +3), men har akkurat kommet i gang med sine runder. Saken oppdateres.

Leaderboard Irish Challenge