Etter en måneds pause på Ladies European Tour er europaeliten i aksjon igjen på DLF Golf and Country Club i India. Der var det ingen som scoret lavere enn Tonje Daffinrud på åpningsrunden: Hun innkasserte hele syv birdies, én bogey og elleve par på torsdagens åpningsrunde, og hun har dermed skaffet seg en to slags ledelse.

66-runden er hennes laveste runde på europatouren siden debutsesongen hennes i 2015. Det er for øvrig også den laveste åpningsrunden i turneringens fire år lange historie.

– Spillet satt bra i dag. Traff 13/14 fairwayer, 17 GIR og 29 putter. Det var en stabil runde, og jeg er veldig fornøyd. Det er gøy å se navnet sitt på toppen, men det betyr lite. Jeg har spilt én av fire runder og har masse golf igjen å spille. Jeg gleder meg til i morgen og tar en dag av gangen. Veldig kult at vi er to norske der oppe også. Jeg og marianne spilte begge innspillsrundene sammen, og det virker som det kan ha vært lurt, sier Daffinrud til Norsk Golf.

Daffinrud ligger for øyeblikket på 60. -plass på europatourens pengeliste denne sesongen med drøye 16 000 innspilte euro, og er dermed sikret spill på touren også neste år. Hennes beste plassering denne sesongen er fjerdeplassen i Ladies European Thailand Championship i juli. Det var også hennes beste plassering noensinne på europatouren, men nå har hun gitt seg selv et perfekt utgangspunkt til å forbedre den statistikken.

Daffinruds 66-runde blir desto mer imponerende når man tar i betraktning hvor vanskelig banen de spiller, er:

– Det er kanskje den tøffeste banen vi spiller hele sesongen. Banen er spektakulær og utrolig fin. Den er vanskelig, men rettferdig. Noe som gjør den til en veldig bra bane. I dag fungerte strategien bra, og jeg skal prøve å følge den samme planen i morgen. Erik (Kløvstad, kjæresten journ. anm.) er med meg som caddy, og vi jobber veldig bra sammen der ute. Det har vært til stor hjelp på en bane som denne, sier Daffinrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Daffinrud signerte for sin laveste runde på europatouren noensinne. (Foto: LET)

En som har erfaring med å vinne på europatouren tidligere, er Marianne Skarpnord, som står med tre Ladies European Tour-titler fra tidligere i karrieren på samvittigheten. Hun er én av tre spillere som puster Daffinrud i nakken på andreplass. Skarpnords 68-runde inneholdt fem birdies og en bogey.

– Jeg liker når man spille baner hvor man må spille god golf for å levere en god score, og man ikke kan duffe og rulle ballen opp til green og likevel gjøre birdie. Hvis man klarer å spille fire runder under par her, har man gjort en veldig god jobb, sier Skarpnord til ladieseuropeantour.com.

Sarpingen har hatt en stabil sesong i år med ni klarte cuter på elleve turneringer. Topplasseringene har imidlertid uteblitt, men med en 9.-plass som beste resultat ligger hun oppe på 17.-plass på Order of Merit-rankingen sammenlagt.

Etter Daffinrud og Skarpnord må vi ned til 68.-plass for å finne de neste norske navnene på leaderboardet i India. Marita Engzelius (Oslo GK) og Karoline Lund (Losby GK) åpnet med hver sin 76-runde, mens Caroline Martens (Haga GK) følger slaget bak på 75.-plass. Madelene Stavnard fortsatte dessverre sin tunge 2018-sesong med en 85-runde og 113.-plass. 17 år gamle Stavnar har ennå til gode å klare en europatour-cut denne sesongen.

Leaderboard