De to første rundene ble spilt på to forskjellige baner, og på imponerende vis kom English seg gjennom både North Course og South Course uten en eneste bogey.

36 bogeyfrie hull innledningsvis lover selvfølgelig godt for 25-åringen, men turneringen er fremdeles helt åpen. Med sine ti under par har English kun to slag ned til Nick Watney, Jhonattan Vegas og Martin Laird, som deler andreplassen på -8.

Høster fruktene

English selv sier at han nå begynner å se resultatene av svingendringene han har gjort med sin nye trener, Scott Hamilton.

– Jeg har hatt det mye mer gøy på banen i det siste, siden jeg nå vet hvor ballen går hen. Jeg ser frem til de kommende årene i mitt samarbeid med Scott, og det blir spennende å se hva vi kan få til, sa han til golfchannel.com etter fredagens runde.

Fedex Cup-lederen Jimmy Walker er trygt inne blant de ti beste, sammen med blant andre Jason Day og Ian Poulter.

Walker, som vant turneringen på Hawaii for to uker siden, har vist en imponerende stabilitet over en lengre periode, og begynner virkelig å bli en tungvekter på PGA Tour´en.

Frustrert Lefty

Helgens finalerunder skal spilles på South Course, som anses å være den klart vanskeligste banen på Torrey Pines. Det spektakulære 18. hullet har bydd på dramatiske avslutninger flere ganger tidligere, og forhåpentligvis får vi spenning til siste slutt også i år.

Mange hadde nok ønsket å se både Tiger Woods og Phil Mickelson i aksjon i helgen, men disse kanonene må vi klare oss uten.

Etter 11 svært turbulente hull på torsdag, måtte Tiger trekke seg på grunn av en rygg som nok en gang har slått seg vrang. Det var tydelig å se at han ikke var komfortabel i gjennomsvingen, og resultatet av dette ble at de fleste slagene endte opp langt til høyre for målet.
Hvor alvorlig denne ryggskaden er, og når han returnerer til turneringsgolf, gjenstår fremdeles å se.

I motsetning til Tiger var hjemmespilleren Phil Mickelson tilsynelatende frisk og rask de to første rundene, men to over par totalt var ikke nok til å klare cuten.

– Puttingen min er helt patetisk, og hvis jeg ikke når tilbake til det nivået jeg viste i 2013, vet jeg ikke hva jeg kommer til å gjøre. Dette er veldig frustrerende

Phil Mickelson

– Puttingen min er helt patetisk, og hvis jeg ikke når tilbake til det nivået jeg viste i 2013, vet jeg ikke hva jeg kommer til å gjøre. Dette er veldig frustrerende, sa Mickelson til golfchannel.com.

Lefty, som er født og oppvokst i San Diego, må dermed tåle å ta helgefri sammen med blant andre Dustin Johnson, som spilte sin første turnering på et halvt år denne uken.

Med skandinaviske øyne må det anses som positivt at tre av fire svensker kvalifiserte seg for helgespill. Fredrik Jacobson, Carl Petterson og Jonas Blixt klarte nemlig cuten, mens David Lingmerth dessverre hadde en tung uke på golfbanen.


Vi blir aldri lei av å nevne at vår egen Henrik Bjørnstad ledet denne turneringen med ni hull å spille i 2006. Etter halvspilt finalerunde toppet han resultatlisten på Torrey Pines med navn som Tiger Woods, Phil Mickelson og Sergio Garcia tett bak seg på listen. Med noen bogeyer mot slutten endte Henrik til slutt på en delt tiendeplass, hans beste resultat noensinne på PGA Tour.

Leaderboard