Viktor Hovland spilte golf som han har pleid å gjøre i det siste: 21-åringen slo utslagene 260 meter i snitt, de fleste i fairway, han traff nesten samtlige greener, og han puttet litt dårligere enn konkurrentene.

21-åringen slo ut klokken 07.15, lokal tid, lørdag morgen. (Foto: Getty Images)

Totalt så det ut til å føre den ferske norske golfproffen et langt byks oppover på resultatlista. Etter birdier på hull 5, 11, 13 og 15 lå 21-åringen helt oppe på 13. plass – en markant forskjell fra mindre enn ett døgn tidligere, da en trippel bogey på hull 10 hadde ført ham ned til 92. plass, og utenfor cut-grensa.

LES OGSÅ:

De uten gullfiskhukommelse husker at Hovland hentet seg inn på mesterlig vis på fredag, og kom seg på riktig side av cut-grensa etter å ha gjort to birdier på de siste fem hullene.

På lørdag var det en dobbelbogey på hull 17 som ødela det som ville vært en feilfri (bogeyfri) runde. To tapte slag gjorde at Hovland falt fra den daværende 13. plassen til 34. plass, etter en runde på 68 slag (-2).

En dobbelbogey på det nest siste hullet ødela det som ville vært en bogeyfri runde for Hovland. (Foto: Getty Images)

Hovland og spillemakker Kramer Hickok (USA) var de først startende på lørdagens tredjerunde og dermed de første som spilte seg ferdig. Amerikaneren Chez Reavie leder suverent på -16, seks slag foran nærmeste utfordrer.

På søndag spiller Hovland sammen med Kevin Kisner (USA). Duoen slår ut klokken 11.20, lokal tid (17.20 norsk tid).

Leaderboard