Forbrigd har tatt store steg denne sesongen, der høydepunktet til nå har vært femteplassen i EM i Sveits i sommer. Nå har hun fulgt opp med å ta karrierens første collegeseier i det som var East Carolina Universitys andre turnering for sesongen.

Forbrigd startet Pirate Collegiate Classic i North Carolina med en solid runde på 69 slag, tre under par. Hun tapte ledelsen på andrerunden på tre over par, men slo tilbake tirsdag med en 71-runde bestående av fem birdies, to bogeys, en dobbelbogey og resten par. Den ene birdien kom på det aller siste hullet og sikret henne en plass i playoff mot sin lagvenninne Kate Law.

Forbrigd trakk det lengste strået med birdie på det første omspillshullet, og dermed var hennes første seier som collegespiller et faktum.

Forbrigd har nettopp tatt fatt på andre år som student. I fjor endte hun med seks topp-15-plasseringer, med femteplassen i nettopp denne turneringen for ett år siden som beste plassering.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi spilte denne uken, spesielt i dag. Jeg er fornøyd med hvordan laget håndterte å starte dagen med en ledelse på fire slag. Dorthea og Kate spilte bra begge to. Jeg er stolt over hvordan vi konkurrerte i dag, sier lagets trener, Kevin Williams, til lagets nettsider.

East Carolina vant lagkonkurransen sammenlagt, tre slag foran Western Kentucky.

Oversikt: Dette er de norske spillerne på college 

Denne sesongen er det hele 53 norske spillere som kombinerer golf og studier i USA. En av studentene det er knyttet størst forventninger til, er Norges høyest rangerte amatør, Kristoffer Reitan, som nettopp har begynt på University of Texas. 

Hans start på college har vært helt på det jevne. Forrige uke endte han på 30.-plass i debuten, og tirsdag endte han på delt 36.-plass i Trinity Forest Invitational i Dallas.