Lørdag morgen, amerikansk tid, var det klart for det første møtet noensinne mellom Tiger Woods og Rory McIlroy i matchplay.

Det var til slutt den gamle mester som tok seg videre i World Golf Championships, i Texas.

– Det var noen interessant forhold der ute i dag. Jeg spilte bra og ga ikke bort noen hull. Rory satte ikke spesielt mange putter. Det var en tøff dag, og jeg er glad for å avansere, sier Woods etter seieren.

Det var en tøff dag. Jeg spilte bra og ga ikke bort noen hull

I kvartfinalen, som spilles lørdag ettermiddag, venter danske Lucas Bjerregaad.

– Jeg nøt å spille mot ham, og det var en fin dag. Jeg er glad for å vinne. Men denne seieren betyr ikke mer enn at jeg skal ut og spille igjen i ettermiddag.

Jevn start

Åpningen av matchen var jevnspilt, og det viste seg tidlig at den gamle ikke stod mye tilbake for den unges lengder.

Woods hadde muligheten til å senke birdieputten på det fjerde hullet for å gå ett hull opp, men misset marginalt.

– Rory slapp med skrekken der, påpekte Viaplays kommentatorteam Fredrik Caspar Kracht og Joakim Mikkelsen.

Det gjorde ikke nordiren på det neste, da Woods nesten drivet greenen på par 4-hullet. Woods chippet seg nærme flagget, og satte putten mens McIlroy kikket på. Første stikk til Woods.

Rory McIlroy rotet bort muligheten til å utligne Tiger Woods’ ledelse, på tampen. (Foto: Getty Images)

Fordel Woods

På det sjette hullet banket Woods utslaget i roughen, mens McIlroy spratt av gårde i fairwayen. Men innspillet og chipen til Woods var av et høyere kaliber enn motstanderen, og vips så hadde Woods en ny kort putt for å vinne hullet.

Dermed 2/0 fordel Woods – etter seks av atten hull.

– McIlroy må ned i kjelleren nå, kommenterte Kracht.

På det sjuende hullet måtte begge spillerne chippe seg inn til flagget, og Woods slo sitt dårlige slag for dagen, en chip som var alt for kort. Putten var derimot perfekt, og dermed par og deling.

– Han bare spaserer den inn, sa en imponert Mikkelsen mens Woods var snar til å plukke ballen opp av koppen på «Kevin Na-vis».

Heller ikke på det åttende hullet greide McIlroy å vinne hullet tross godt utgangspunkt. Woods slo kort i puttelinja, og McIlroy hadde en enkel putt for å vinne hullet. Den gang ei.

Høye skuldre

Frem til møtet med Woods hadde ikke nordiren ligget under en eneste gang i noen av de tre tidligere matchene i turneringen

– Det er ene og alene putteren som ødelegger for McIlroy i dag. Han har høye skuldre. Det har ikke Woods, sa Kracht tetter at McIlroy treputtet håpløst på det tiende.

Kanskje golfhistoriens to beste spillere. (Foto: Getty Images)

Med åtte hull igjen å spille var Woods tre hull foran.

– Det har skjedd større mirakler, men han må finne på noe ganske fort, sa Mikkelsen optimistisk på nordirens vegne.

Der historien viser at Woods har utrolige ting når et mirakel så ut til å være eneste utvei, lykkes det ikke McIlroy å finne frem tilsvarende magi.

– Han fighter med noen demoner i dag med putteren sin, sa Mikkelsen før «puttekonkurransen» på det ellevte hullet, som ingen vant.

– Endelig, Rory

På det lange tolvte, et par 5-hull, forsøke McIlroy å nå greenen på to slag, etter at Woods valgte å ikke gjøre det. Den kalkulerte gamblingen bar frukter, og endelig vant McIlroy sitt første hull for dagen.

– Kanskje gir dette ham håp, kommenterte Kracht med seks hull igjen å spille.

På det påfølgende, med forsterket optimisme gikk McIlroy for greenen på utslaget på det 13, over vannet. Woods valgte det trygge på hullet han fikk eagle dagen før; jern.

Mens Woods stod bak ballen og vurderte strategi, kom vinden. Innspillet spratt over greenen og ut i roughen, mens regndråpene la seg på kameralinsene.

– Det ville vært ett ran med deling. McIlroy fortjente å vinne det hullet. Nå begynner det å tilspisse seg her, sa Mikkelsen etter at McIlroy satte birdieputten.

Den eneste gangen Rory McIlroy var «foran» Tiger Woods i den historiske duellen. (Foto: Getty Images)

Og vips, så var det match igjen, med Woods ett hull opp med fem hull igjen å spille.

– Hør den lyden av Tiger sine balltreff med lave jern. Jeg kan sovne til det der! sa kommentatorduoen i bua imponert, da Tiger landet på greenen etter et forferdelig dårlig utslag.

Hør den lyden av Tiger
sine balltreff med lave jern. Jeg kan sovne til det der!

Tiger puttet kort, men viste nok en gang mental styrke og presisjon på greenen idet han senket paputten, for fortsatt ledelse 1/0 med tre hull igjen å spille.

Dramaet

På det 16. hullet startet dramaet for alvor. McIlroy banket av gårde det som Mikkelen måtte være tidenes lengste drive på det hullet. Det er mulig at Woods ble tynget av forventningspresset, for den gamle mester gikk for samme tøffe linje, men kom til kort.

– Oi, oi, oi, den er i bunkeren og ligger helt inntil kanten. Da når han ikke greenen på to i hvert fall. Dette er fordel McIlroy, sa Kracht.

Driven skal ha vært 355 meter – i oppoverbakke! Men McIlroy slo dagens dårligste slag, og landet i bunkeren, titalls meter for kort.

– En gavepakke til Tiger. Nå kan han jo til og med vinne dette hullet, mente Mikkelsen.

Avgjørelsen

McIlroy måtte ta oppstillingen i bunkeren, mens ballen lå i roughen. Slaget var – om mulig – enda dårligere enn det forrige, og ballen landet over greenen, og rullet nesten ut av golfbanen.

– Jeg blir nesten litt sjokkert her. Rory McIlroy, hva er det du holder på med? spurte Mikkelen.

– Tiger kommer til å vinne dette hullet, sa Kracht.

Og med to hull foran med to hull igjen å spille, var matchen i realiteten over – men ikke før Tiger satte en langputt på det 17. hullet for det endelige punktum.

Verdens beste golfspiller yppet seg, men den gamle mester viste hvem som er sjefen – fortsatt.

Kvartfinalene spilles som følger; lørdag ettermiddag (norsk tid):
Kevin Kisner (USA) v Louis Oosthuizen (RSA) 2&1
Francesco Molinari (ITA) v Kevin Na (USA) 6&5
Tiger Woods (USA) v Lucas Bjerregaard (DEN) 0&1
Matt Kuchar (USA) v Sergio Garcia (ESP) 2&0

Søndagens semifinaler spilles som følger:
Kevin Kisner (USA) v Francesco Molinari (ITA)
Lucas Bjerregaard (DEN) v Matt Kuchar (USA)

Leaderboard