Forrige uke annonserte Ladies European Tour sitt turneringsprogram for 2021. Sesongen har en rekordstor samlet premiepott på 19 millioner euro – 194 millioner kroner – to millioner euro mer enn fjorårets planlagte totale premiesum.

Turneringen starter i mai og inkluderer 27 turneringer, blant annet Solheim Cup og OL i Tokyo. I tillegg er alle de utsatte turneringene fra fjoråret tilbake på programmet, inkludert nyoppstartede Scandinavian Mix på Vallda i Sverige, der damer og herrer fra Ladies European Tour og European Tour skal konkurrere mot hverandre. Det blir den første av totalt tre turneringer som spilles i Sverige neste år.

Med i programmet er også de fire nye lagturneringene «Aramco Team Series» i henholdsvis USA, England, Singapore og Saudi-Arabia, som er en del av et samarbeidsprosjekt med den amerikanske LPGA-touren.

Av de 27 turneringene er totalt 17 av dem på europeisk jord.

– Vi er henrykt over å kunne presentere et rekordbrytende turneringsprogram for 2021 og er glade for å kunne komme med gode nyheter til våre medlemmer etter en vanskelig sesong i fjor, sier LET-sjef Alexandra Armas i en pressemelding.

– LET er dedikert til å støtte våre spillere samtidig som vi utvikler golfsporten i nye og eksisterende markeder, og vi er glad for at alle de utsatte turneringene er tilbake, i tillegg til flere nye og innovative turneringer.

Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Karoline Lund og Maiken Bing Paulsen har fulle spillerettigheter på Ladies European Tour i 2021. I tillegg pleier flere andre norske spillere å få muligheten til å spille i noen av de mindre turneringene.