Denne ukens Kia Classic gikk ikke etter planen for Norges beste damespiller. Med «even par» etter to runder havnet hun helt nede på en 82. plass, og misset dermed cuten med ett slags margin.

Dette er sjelden kost for Tutta, og ikke et godt tegn med tanke på at årets første major, ANA Inspiration, slås i gang allerede neste uke.
Mesterskapet, som tidligere het Kraft Nabisco Championship, er blant de aller største turneringene på LPGA Tour og naturligvis et av sesongens store høydepunkter. 

Suzann Pettersen har nå en snau uke på seg til å rette opp feilene fra ukens turnering i Carlsbad, California. Det er på ingen måte noen grunn til panikk, men dersom hun har planer om å hevde seg i toppen neste uke er det ingen tvil om at hun må løfte spillet sitt betraktelig.

Amerikanske Morgan Pressel og koreanske Mirim Lee deler ledelsen i Kia Classic, med en totalscore på -10. 

Tutta, som Norsk Golf denne uken kunne avsløre at har forlovet seg, falt mandag to plasser på verdensrankingen fra 5. til 7. plass. Hun har ikke vunnet siden oktober 2013, og 2014 var hennes første seiersløse sesong siden 2010. Hennes beste plassering på årets LPGA-tour er en 7. plass i Thailand for noen uker siden. Nylig endte hun også på tredjeplass i World Ladies Championship i Kina, som er en del av Ladies European Tour.

Amerikanske Morgan Pressel og koreanske Mirim Lee deler ledelsen i Kia Classic med en totalscore på -10.

LEADERBOARD