Det har ikke vært mye å skrive hjem om for Kristoffer Ventura de siste månedene. Etter å ha startet PGA Tours 2020/2021-sesong på imponerende vis med en 6.- og 7.-plass i hans tre første turneringer har han nå falt til 124.-plass på poenglisten FedEx Cup, og før denne uken hadde han misset cuten i 10 av sine siste 13 turneringer.

Denne helgen får han endelig mulighet til å klatre oppover FedEx Cup igjen etter at han klarte cuten med ett slags margin fredag.

Dessverre klarte han ikke å ta muligheten på lørdagens tredje runde, hvor han gikk en runde på seks over par, 77 slag. Den sendte ham 16 plasser ned leaderboardet til delt 77.-plass, helt sist av spillerne som klarte cuten. Runden inneholdt seks bogeyer, en dobbelbogey og tre birdier.

En titt på Venturas statistikk etterlater liten tvil om hvor det er størst rom for forbedring hvis han ønsker å gjøre et byks oppover leaderboardet på søndag. Så langt har han vært best i hele feltet fra tee (!), men ligger helt på bunn når det kommer til innspill og nærspill.

I skrivende stund er det delt ledelse på 10 under par mellom Charley Hoffman, Matt Wallace og Jordan Spieth.

Den tidligere verdenseneren Spieth har kjempet om seier flere ganger de siste ukene og begynner endelig å vise god, gammel form igjen. Dermed ser han ut til å ha spisset formen akkurat i tide til favoritturneringen hans The Masters braker løs på Augusta National neste uke.

Leaderboard