Det har vært mye oppmerksomhet rundt Viktor Hovland denne uken etter at bookmakerne satte ham oddsfavoritt i turneringen på TPC Deere Run i Illinois. John Deere Classic preges av et svekket startfelt på grunn av neste ukes The Open Championship, og det er en ypperlig anledning for Hovland i jakten på topplasseringen(e) han trenger for å sikre PGA Tour-kortet.

(Les også: Slik kan Hovland ta PGA Tour-kortet)

Da er han imidlertid avhengig av å løfte spillet sitt noen hakk til etter å ha startet turneringen med en runde på to under par, 69 slag. Frem til det siste hullet hadde 21-åringen gjort tre birdies og 14 par, men etter å ha bommet green på innspillet, klarte han ikke å senke den avsluttende par-putten på tre og en halv meter som han etterlot seg.

Dermed røk den bogeyfrie runden, og Hovland ligger i skrivende stund på delt 44.-plass, ett slag på innsiden av cuten.

Ifølge eurosport-journalist Espen Blaker, som er til stede på turneringen, uttalte Hovland etter runden at nærspillet må bli bedre. 

Selv om Hovland ikke var noe fornøyd med nærspillet, var det putteren som reddet ham ved flere anledninger.

På hull 11, Hovlands andre for dagen, reddet han par fra fire meter. Fire hull senere senket han en par-putt fra ni meter, og på hans fjerde siste hull for dagen senket han en «tester» på tre og en halv meter for par.

Amerikaneren Adam Long leder turneringen med en runde på syv under par, ett slag foran Martin Laird og Andrew Landry. Matthew Wolff, som fikk sitt gjennombrudd forrige helg med seier i proffkarrierens tredje start, er godt i gang på delt 11.-plass, fire under par.

John Deere Classic er den nest siste sponsorinvitasjonen Viktor Hovland har igjen før PGA Tour-sesongen er over. Med mindre han ender topp-10 på søndag, blir hans neste turnering Wyndham Championship 1. august.

Hovland er allerede sikret en plass i Korn Ferry Finals, hvor de 25 beste totalt på de tre sluttspillsturneringene får PGA Tour-kortet for 2020. Han kan imidlertid slippe omveien via dette sluttspillet hvis han enten klarer en andreplass eller to topp-4-plasseringer på sine to gjenværende turneringer.

Leaderboard John Deere Classic