Denne uken gikk årets regionale collegekvalifiseringer for herrene av stabelen, én uke etter at Karoline Stormos Kent State og Sandra Nordaas’ University of Arizona sikret hver sin plass i damenes kommende NCAA-finale i Arkansas.

Onsdag kveld ble det klart at regjerende mester på herresiden, Oklahoma State University, skal i aksjon i herrefinalen uken etter damene på samme sted. De oransje cowboyene tok en oppskriftsmessig fire slags seier i NCAA Louisville Regional (-14), og nok en gang var de anført av lagets store stjernespiller: Viktor Hovland.

Hovland startet dagen tre slag bak toppen av leaderboardet, men fikk ingen god start på jakten etter sin femte collegetriumf med to bogeys (og en birdie) på sine fem første hull for dagen.

Han fuglte opp med åtte strake par, før to birdies sent på runden gjorde at han kunne signere for en runde på 70 slag (-1), hans tredje strake runde under par. Det var likevel ett slag for mye, og verdenseneren for amatører måtte se seg slått av Iowa States Tripp Kinney.

Hovland delte andreplassen sammen med tre andre spillere. Dette er andre collegeturnering på rad hvor Hovland ender ett slag unna toppen av resultatlisten. (Resultater)

Selv om det ikke holdt til seier denne gangen heller, ble uken nok en bekreftelse på at Hovland har stabiliteten som kreves som proff på touren. På 23 runder denne sesongen har hele 16 av dem vært på 60-tallet, og hans høyeste score så langt har utrolig nok bare vært på 72 slag. Og det er ikke akkurat enkle baner Oklahoma State får brynet seg på i den øverste collegedivisjonen.

Hovland blir for øvrig den eneste norske spilleren i feltet når herrenes NCAA-finale starter 24. mai, to dager etter at damenes turnering er ferdigspilt. Det er mye som tyder på at dette kan bli Hovlands siste turnering for Oklahoma State. Han har tidligere uttalt at han vurderer sterkt å bli proff etter at han spiller U.S. Open på Pebble Beach i midten av juni.

Hovlands karriere har virkelig skutt fart det siste året med fire collegeseirer, lagseier i NCAA Championship, triumf i verdens største amatørturnering U.S. Amateur og resultat som beste amatør i majordebuten i The Masters.

I tillegg er han favoritt til å vinne amatørgolfens mest prestisjetunge utmerkelse «The Ben Hogan Award» 20. mai, og en individuell seier i NCAA-mesterskapet er nå nesten det eneste han «mangler» i CVen sin som amatørspiller.

Skulle Oklahoma State klare å forsvare trofeet i lagkonkurransen, vil det være for første gang i lagets historie.

Les også: Hovland favoritt til å vinne amatørgolfens mest prestisjetunge pris