Etter noen intense uker etter PGA Tour-oppstarten i sommer med seks turneringer på rad fikk Viktor Hovland tatt seg en etterlengtet turneringspause forrige uke. Etter seks klarte cuter på rad, topp-25 i fem av turneringene, inkludert en tredjeplass, kunne han definitivt ta pause med god samvittitighet.

Friuken så ut til å gjøre godt for 22-åringen, for torsdag var han tilbake i storslag i åpningsrunden av WGC-FedEx St. Jude Invitational i Memphis i Tennesse.

Tidenes første opptreden av en nordmann i de eksklusive World Golf Championship-turneringene endte med en runde på tre under par og delt 9.-plass etter første dag, sammen med blant andre Bryson DeChambeau, Sergio Garcia og Phil Mickelson.

Hovland startet dagen bra med birdie på hull 3 etter å ha slått seg opp til greenområdet på par 5-hullet på to slag. Dagens andre birdie kom på hull 8 etter at han holdt på å gjøre hole-in-one på utslaget, før han gjorde nok en birdie på hull 13 da han rullet i sin lengste putt for dagen fra seks meter.

Håpet om en bogeyfrirunde forsvant på hull 17 da andreslaget fra roughen bare flyttet seg noen meter frem i det tykke gresset, men Hovland svarte slik han ofte pleier med birdie umiddelbart på dagens siste hull – en såkalt «bounce-back birdie». Innspillet på det tøffe avslutningshullet fra 140 meter la seg fem meter unna hullet, og birdieputten var sikker som banken.

 

Hovland presterte jevnt over solid i de ulike statistiske kategoriene i åpningsrunden. Han var feltets nest beste spiller fra tee til green, men midt på treet på og rundt greenene.

Med 67 slag på scorekortet har Hovland fem slag opp til lederen Brooks Koepka, som også er Hovlands spillepartner de to første rundene. Etter en tung sesong så langt ser Koepka nå ut til å ha funnet tilbake til sitt gode, gamle jeg. Og det er kanskje ikke så oppsiktsvekkende, siden det er en major rett rundt hjørnet. 

Neste uke er det duket for den utsatte PGA Championship på Harding Park i San Francisco. Det blir også en historisk uke for norsk golfsport: Hovland blir tidenes første norske deltager i PGA Championship.

NB! Hovland er med i «featured groups» som følges slag på slag denne uken, sammen med Brooks Koepka og Patrick Reed. De kan følges på Viaplay fra klokken 14.40 på fredag. 

Leaderboard