Collesesongen er inne i sin siste uke, og bare noen dager etter at Sandra Nordaas sitt University of Arizona overrasket alle og vant forrige ukes NCAA-finale på Karsten Creek i Oklahoma, er nå Viktor Hovland og Kristoffer Ventura i aksjon på sin hjemmebane.

Oklahoma State University har hatt en forrykende sesong med ni seiere. Viktor Hovland og Kristoffer Ventura har stått for to av dem, og Hovland har vært lagets viktigste spiller hele vårsemesteret. Han er også lagets beste spiller før siste runde av slagspill-kvalifiseringen i NCAA-finalen.

Etter en litt treg start på turneringen med runder på 73 og 71 slag satte Hovland inn støtet med en 68-runde (-4) søndag. Den sendte ham opp til delt 7.-plass, fem slag bak lederen Bryson Nimmmer fra Clemson før siste runde.

(Se intervju med Hovland i videoen under!)

 

To av Hovlands lagkamerater, Matthew Wolff og Austin Eckroat, ligger ett slag bak ham på delt 11.-plass. Derfra er det ti slag ned til neste Oklahoma State-spiller, Zach Bachou på 56.-plass, mens Kristoffer Ventura ikke har fått det til å stemme så langt og deler 62.-plassen på ni over par.

Dermed ligger Oklahoma State på andreplass før siste runde av slagspillet, tre slag bak Duke og fire slag foran Texas Tech, hvor norske Mikkel Bjerch-Andresen er en av trenerne. Det er de åtte beste lagene som avanserer til match-sluttspillet, som starter tirsdag. Det er en begivenhet som blir kringkastet direkte over hele USA på The Golf Channel.