64, 68, 68, 68, 65, 64, 66, 66, 64, 68, 69, 69, 65, 69, 66, 69, 64, 69.

Det er scorer man kanskje skulle forventet i et TV-spill, men er 22 år gamle Viktor Hovlands siste 18 innleverte scorer på PGA-touren.

Hovland har imponert en hel golfverden med sin stabilitet etter at han entret PGA-sirkuset i sommer, og i torsdagen åpningsrunde av The CJ Cup i Sør-Korea sikret han seg en plass i historiebøkene.

Han slo Bob Estes sin 18 år gamle PGA Tour-rekord med 17 strake runder på 60-tallet, og han har dermed gjort noe verken Tiger Woods, Phil Mickelson, Rory McIlroy eller andre storheter har klart siden statistikken ble offisiell i 1983.

Etter første runde ligger Hovland oppe på delt 15.-plass, tre under par, fem slag bak den sør-koreanske lederen Byeong Hun An.

(Artikkelen fortsetter under)

Slik så Hovlands historiske scorekort ut. 

Tre birdies på de syv siste

Det var uvanlig vindstille forhold på Nine Bridges Country Club torsdag, og det kom som bestilt for Viktor Hovland på rekordjakt – én måned etter hans forrige turnering på PGA-touren.

Hovland kom stormende ut av portene med to birdies på sine tre første hull, men fikk dem annulert av to bogeys den påfølgende halvtimen. Etter fem par på rad begynte det å haste, og Hovland måtte gå de syv siste hullene på tre under par for å slå rekorden.

Da brettet han opp ermene og viste nok en gang hva han er lagd av.

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland traff 12 av 14 fairwayer og 14 greener på torsdagens åpningsrunde. (Foto: Getty Images)

Han tente liv i håpet med en oppskriftsmessig birdie på det 12. par 5-hullet, fulgte opp med nok en birdie tre hull senere, og da han slo innspillet på det 17. par 3-hullet til fire meter og satte birdieputten, var han plutselig innenfor den magiske grensen.

Det var også første gang han kom inn i produsentens TV-bilde, til jubel fra Eurosport-kommentator Per Haugsrud.

– Hvilken type han er! Dette er ellevilt. Her må alle sportsinteresserte kjenne sin besøkelsestid, sa Haugsrud.

 

Dessverre var det også det eneste vi ble servert av TV-bilder fra Hovlands innspurt. På grunn av forsinkelser og tregt spill ble produsentens TV-bilder fra Sør-Korea avsluttet innen han rakk å komme seg ut på hull 18, det letteste hullet på banen.

– Det er bedrøvelig, men dessverre ikke noe vi får gjort noe med her i Norge, beklaget Haugsrud fra kommentatorboksen.

Ti minutter etter at sendingen var ferdig, avsluttet Hovland med par for å sikre PGA Tour-rekorden med ett slags margin.

 

 

Tippet som vinner på pgatour.com

Til tross for at Hovland var avhengig av en sponsorinvitasjon for å komme med i ukens turnering, hvor startfeltet består av bare 78 spillere, er han regnet blant favorittene til å vinne denne uken – i hvert fall hvis vi skal tro pgatour.com sitt eget ekspertpanel, der to av seks journalister tippet Hovland som vinner før turneringen startet.

Ettersom startfeltet er så lite, er det ingen cut etter to runder. Det betyr at Hovland er garantert minst 140 000 kroner i ukelønn.

Hovland står for tiden med ni klarte cuter på rad på PGA-touren, og på hans fem siste turneringer er en delt 16.-plass hans dårligste (!) resultat. I tillegg kan han vise til en sterk 11.-plass i europatourens flaggskipturnering BMW PGA Championship på Wentworth for tre uker siden. Han er til sammen 100 under par på sine fem siste turneringer i PGA- og europatour-sammenheng.

140 000 kroner er med andre ord lommerusk i forhold til hva han kan forvente seg hvis han fortsetter i samme spor i Sør-Korea.

– – –

TV-tider fra The CJ Cup 

Fredag: 04:00 til 08:00 på GOLFTV / 07:00 til 08:00 på Eurosport Norge. 

Lørdag: 04:00 til 08:00 på GOLFTV / 06:00 til 08:00 på Eurosport Norge

Søndag: 04:00 til 08:00 på GOLFTV / 06:00 til 08:00 på Eurosport Norge

Sendingene vises i reprise i sin helhet på GOLFTV, mens den siste timen av sendingen vises i reprise på Eurosport Norge fredag klokken 23.30. Lørdag og søndag sendes de to siste timene i reprise fra klokken 23.00.

Leaderboard