Torsdag starter World Golf Championships-FdEx St. Jude Invitational på TPC Southwind i Memphis. Det blir Hovland – og Norges – første opptreden i de eksklusive WGC-turneringene, som kan skilte med en pott på svimlende 10,5 millioner dollar og et av de beste startfeltene golfsporten har å by på.

At Viktor Hovland likevel får den oppmerksomheten han får denne uken, sier sitt om den eksplosive utviklingen han har hatt.

Han er nemlig plukket ut som en av PGA Tours «featured groups» som blir fulgt slag for slag på strømmetjenesten Viaplay de to første rundene. Hovland skal spille sammen med de tidligere majorvinnerne Brooks Koepka og Patrick Reed, som han også har spilt med tidligere.

Reed er ifølge Eurosport full av lovord om nordmannen.

– Jeg er ikke overrasket over suksessen han har hatt så tidlig i proffkarrieren. Han er en fantastisk spiller og en flott fyr. Å se han slå de lengdene med den kontrollen han hadde, og hvordan han puttet… Han er en utrolig golfspiller. Jeg forventer å se ham på Touren i lang tid fremover, og jeg tror han vil få flere sjanser til å vinne, sa Reed til Eurosport i mars.

Som om ikke det var nok at Hovland er med i de fremhevede TV-gruppene sammen med navn som Bryson DeChambeau, Rickie Fowler, Jon Rahm, Justin Thomas, Collin Morikawa og Hideki Matsuyama, skal nordmannen også være med i en oppvisningskonkurranse på lag med Henrik Stenson dagen før turneringen starter. Den skandinaviske duoen møter Billy Horschel og Brandt Snedeker til en nihullsmatch, der inntektene går til et lokalt barnesykehus.

 

 

WGC-FedEx St. Jude Classic blir Hovlands generalprøve før han skal spille årets første majorturnering, PGA Championship i San Francisco fra 6. august. Det blir tidenes første PGA Championship med et norsk flagg på leaderboardet.

Hovland har vært en av PGA Tours mest stabile spillere siden touren startet opp igjen etter korona-pausen. Han har klart cuten i alle seks turneringer, inkludert fem topp-25-plasseringer, med tredjeplassen i Workday Charity Open som beste resultat.

NB! WGC-turneringene sendes på Viasat, ikke Eurosport som de ordinære PGA Tour-turneringene.