Denne uken er verdens beste spillere samlet på Austin Country Club i Texas for å spille den årlige matchspillturneringen WGC-Dell Technologies Match Play– med hele 10,5 millioner dollar i premiepotten.

Hovland er klar for sin første opptreden i den prestisjetunge turneringen, og som nummer 14 på verdensrankingen seiler han rett inn i den toppseedede gruppen med de aller største navnene.

Mandag ble det klart at Hovland møter Abraham Ancer (Mexico, nr. 29 i verden), Bernd Wiesberger (Østerrike, nr. 46 i verden) og Kevin Streelman (USA, nr. 58 i verden) i det innledende gruppespillet.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Matchspill er en spilleform som skiller seg fra det vanlige slagspillet som pleier å spilles på PGA-touren. I stedet for å summere antall slag gjennom turneringen er matchspill en duell mellom to spillere der man konkurrerer om å vinne flest hull. 

Ved begynnelsen av matchen er stillingen uavgjort eller «all square». Stillingen uttrykkes deretter i én sides ledelse over en annen side. For eksempel, hvis spiller A har vunnet tre hull, spiller B har vunnet ett hull og de har delt resten av hullene, uttrykkes stillingen ved at spiller A er «to opp». Slik kan matchen også være avgjort før man har nådd hull 18

Selv om match-spilleformen pleier å være helt åpen og Hovland står med 49.-plass og misset cut i sine to siste turneringer, er er 23-åringen likevel den største favoritten i sin gruppe.

I tillegg til å ha den beste plasseringen på verdensrankingen er han helt oppe på fjerdeplass på tourens poengliste FedEx Cup etter at topplasseringene kom som perler på en snor gjennom vintermånedene.

Han har også vist seg å være en kløpper i matchspill tidligere: I college var han ubeseiret i sine opptredener i sluttspillet i NCAA-mesterskapet, og han gikk også ubeseiret gjennom U.S. Amateur i 2018 da han utklasset hele feltet.

WGC-Dell Technologies Match Play består av totalt 64 spillere. Etter det innledende gruppespillet går bare en fjerdedel av feltet videre til åttedelsfinalene, og vinneren av Hovlands pulje vil møte en av Collin Morikawa, Billy Horschel, Max Homa og J.T. Poston. (Se hele oppsettet for turneringen under)

Turneringen spilles over fem dager fra onsdag til søndag med én gruppespillsrunde hver av de tre første dagene. Åttedels- og kvartfinalene starter lørdag, før uken avsluttes med semifinale, finale og bronsefinale på søndagen.

I gruppespillet skal alle spillerne i hver gruppe møte hverandre til en 18-hulls match, hvor seier er verdt ett poeng og delt match gir et halvt poeng. Spilleren med flest poeng avanserer til åttedelsfinalen. Dersom det blir delt på toppen, skal det spilles sudden-death-playoff mellom de to spillerne for å bestemme gruppevinnerne.

Turneringen sendes på Viaplay og V Sport Golf fra onsdag til fredag fra 17-01, fra 15-23 på lørdag og fra 16-01 på søndag. Kommentator er Joakim Mikkelsen.

NB! Denne uken ble Hovland kåret til månedens spiller på europatouren for første gang. Det var et resultat av andreplassen hans i WGC-Workday Championship for fire uker siden.