På ett tidspunkt på lørdag var det hele ni spillere i delt ledelse på Augusta National.  Det ville åpenbart Dustin Johnson ikke ha noe av.

Johnson begynte dagen med å sette standarden med en eagle på hull 2, etter nesten å ha senket andreslaget fra 200 meter. Derfra så han seg aldri i bakspeilene, og med et prikkfritt scorekort som inneholdt ytterligere fem birdies, ikke en eneste bogey og ingen missede fairwayer (for andre gang i Johnsons karriere!) har han seilet opp som soleklar favoritt til å vinne den grønne jakka søndag.

Med 16 under par sammenlagt leder han med fire slag over Sungjae Im, Abraham Ancer og Cameron Smith, fem foran Dylan Frittelli og seks ned til Justin Thomas. 

– Vi må gå ut der og gjøre masse birdies i morgen. Hvis han går ut der og fortsetter å spille solid i dag, kommer han til å være umulig å ta igjen, sier Abraham Ancer om sine vinnersjanser.

Johnson tar på sin side ingenting for gitt.

– Jeg har en god spilleplan, og jeg kommer ikke til å endre den. Det er mange veldig gode spillere rundt meg, og som vi alle vet på denne banen, kan man gå noen lave scorer når hvis man kommer inn i rytmen.

– Jeg må spille veldig god golf i morgen hvis jeg skal vinne. 

Patrick Reed, Brooks Koepka, Rory McIlroy, Tommy Fleetwood, Jon Rahm og Hideki Matsuyama er også med i topp-10, men de er nok avhengige av en Johnson-kollaps for å ha håp om seier.

For Tiger Woods sin del er håpet om å forsvare seieren over etter at han bare klarte å gå tredjerunden på par. Woods var helt oppe i toppen etter første runde, men har ikke klart å beholde foten på gasspedalen siden. Etter en lang arbeidsdag, der han var tydelig stiv i ryggen på slutten etter å ha spilt 26 hull på rad, sa han at målet for søndagen er en topp-10-plassering.

Med 16 under par sammenlagt er Dustin Johnson nå i rute til å slå Jordan Spieths og Tiges rekord på 18 under par i The Masters. Det hører imidlertid med til historien at de myke greenene har gjort forholdene langt enklere enn når turneringen vanligvis spilles i april.

 

Dustin Johnson har vært den mest stabile spilleren i verdenstoppen etter Tigers storhetstid. Til tross for at han har tilbragt 102 uker totalt på toppen av verdensrankingen og vunnet 26 PGA Tour-turneringer siden 2008, vil Johnsons ettermæle kanskje bli like preget av hvordan han har underprestert i majorene. Det kan han gjøre noe med på søndag.

Han har vært nære på i majorene en rekke ganger, men rotet bort mulighetene gang på gang. Fire ganger har han ledet før sisterunden, men ikke vunnet noen av dem. Han står med fem andreplasser og en tredjeplass, og U.S. Open-seieren i 2016 er fortsatt hans eneste majortriumf.

Hovedpersonen selv bedyrer imidlertid at han ikke er stresset.

– Jeg har vært i denne situasjonen mange ganger. Jeg vet hva som kreves. Jeg vet hvordan jeg skal respondere på situasjonen. Jeg er veldig komfortabel med å lede før siste runde.

Med mange av de tidligere major-kollapsene fortsatt friskt i minne er det nok likevel mange som tenker at ledelsen på fire slag ikke er fullt så trygg som den ser ut på papiret.

The Masters har i hvert fall en unik evne til å skape drama på back-nine på søndagen hvert eneste år. Du kan følge spenningen på Eurosport Norge og GOLFTV fra klokken 15.30 til 21.00.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard