Jordan Spieth (USA) fortsatte det stødige spillet også på dag to av the Open Championship på Royal Birkdale. Etter en runde ett slag under par (69 slag), leder 23-åringen turneringen to slag foran landsmannen Matt Kuchar.

Vi må langt ned på resultatlista for å finne første ikke-brite eller ikke-amerikaner.

– Da jeg startet dagen trodde jeg ikke at jeg skulle komme ned til -7. Nå ble det jo -6 seks til slutt, men da jeg lå på sofaen i morges og så på, så hadde jeg tatt en par-runde der og da. Da hadde jeg likevel ledet, sier Spieth til theopen.com.

Vil treffe ballen som Rory

Det er vanskelig å treffe ballen som Rory McIlroy

Etter å ha gått en bogeyfri åpningsrunde var det et langt mer fargerikt scorekort Spieth fredag, etter å ha kjempet med den engelske nordvestkystens sterke vinder. Birdier, bogeyer, eagler og par. 69 slag var likevel nok til å øke ledelsen til nærmeste utfordrer med to.

– Det er vanskelig å treffe ballen som Rory McIlroy, men det er også vanskelig – når det regner – å ha full kontroll på balltreffet, og hvor ballen går. Du får litt vann mellom ball og kølle, og ballen kan gå både til høyre og venstre.

LES MER: USA mot England i toppen etter første dag av the Open

Jordan Spieth sier det at regnet gjør det vanskelig å treffe ballen som Rory McIlroy. (Foto: Getty Images)

Nerver

Dermed er Spieth akkurat der han ønsker å være når helgespillet starter. Holder han seg øverst på lista i to dager til kan han heve sitt tredje major-trofé. Fra før har han vunnet Masters og PGA Championship (begge i 2015).

– Jeg lyver hvis jeg sier at jeg ikke er nervøs før de to siste dagene. Men det er slik man ønsker å ha det. Du vet at det blir når du spiller i siste gruppe i en major, sier han.

LES MER: Alt du trenger å vite om the Open

Vanskelig dag

Ingen spilte bedre enn Zach Johnson i det engelske regnværet. Amerikaneren imponerte med en 66-runde på en dag da snittscoren var vesentlig høyere enn første dag. Nest best var McIlroy (NIR) med sin 68-runde.

Kuchar er god fordi
han er så stabil

Spieth slår ut sammen med Kuchar klokken 15:55, lokal tid (+1 norsk tid). Ti minutter tidligere starter Ian Poulter (ENG) og Brooks Koepka (USA).

– Kuchar er god fordi han er så stabil. Han holder seg unna trøbbel. Han spiller sitt spill, og kjenner sine styrker og svakheter.

Fem av de siste ti års vinnere greide ikke cut-en; Phil Mickelson (USA), Pádraig Harrington (NIR), Darren Clarke (NIR), Louis Oosthuizen (RSA) og Stewart Cink (USA) er alle ute av major-dansen for denne gang.

Leaderboard