Både Thomas og List endte turneringen på åtte under par i det som er en av årets tøffeste tester på PGA-touren. I omspillet var det Thomas som trakk det lengste strået med birdie på hull 18 for andre gang på rad.

Dette var Thomas’ første seier i 2018, men hans andre for sesongen etter at han vant CJ Cup i fjor høst. 24-åringen har nå vunnet syv av de siste 31 turneringene han har stilt opp i, og han seiler dermed frem som det aller heteste unge navnet i hele golf-verden.

– Jeg har stor selvtillit med alle deler av spillet akkurat nå, sa Thomas etter at seieren var et faktum søndag.

Thomas kom seg med i omspill da han limet innspillet fra fairway på det avsluttende par 5-hullet helt inntil pinnen. I playoff gikk han for green med femmerwooden, og to puttet for birdie og seier.

– Jeg slo noen veldig gode slag da det dro seg til mot slutten. Jeg har ikke gjort det på disse vanskelige avslutningshullene tidligere. Én dårlig sving tilsvarer en dobbelbogey på de hullene. Det var et stort selvtillitsboost, sier Thomas om hvordan han kom seg helskinnet gjennom beryktede «Bear Trap».

En som ikke kom seg helskinnet gjennom bjørnefella denne uken, var tigeren. Tiger Woods avsluttet turneringen med en runde på par og delt 12.-plass – hans soleklart beste turnering etter comebacket. Hadde det ikke vært for Bear Trap denne uken, hadde han endt åtte under par (!). Dessverre slo han dårlige slag der da han mist trengte det, og søndagen var intet unntak. Han var tre under par for dagen på vei til hull 15, men med dobbelbogey og bogey falt han utenfor topp-10 og var tilbake på par for dagen.

Oppsummert var turneringen likevel en stor opptur for Tiger, som endelig ser ut til å ha fått kontroll på det lange spillet sitt etter å ha slitt kraftig fra tee til green de siste turneringene. Han ledet hele feltet i både snittlengde på utslagene fra tee (293 meter) og den viktige statistikken «proximity to hole» (29 fot), som viser hvor langt unna flagget han i snitt slo innspillene sine.

Ikke dårlig for en 42-åring som nesten ikke har spilt golf siden 2015.

– Jeg synes jeg spilte bra denne uken. Det gjorde jeg virkelig. Jeg hadde kontroll på ballen. Jeg spilte ikke de siste hullene bra, men jeg er fornøyd med fremgangen jeg har hatt, og at jeg ga meg selv en liten mulighet til å vinne på søndagen, sa Tiger etter runden.

Etter å ha spilt to turneringer på rad blir det nå en liten turneringspause for Tiger. Han kommer helt sikkert til å spille Arnold Palmer Invitational på Bay Hill 15. mars, så gjenstår det å se om han også spiller Valspar Championship uken før. 

– Forventningene til meg selv har økt. Jeg vet at jeg ikke har spilt mye, men jeg husker fortsatt hvordan jeg gjør dette, smiler Tiger.

Denne uken er det duket for WGC-turneringen Mexico Championsip, men der nytter det ikke å surfe på tidligere meritter for å komme med i feltet. Tiger spiller ikke, men det gjør store deler av PGA-tourens stjernegalleri – inkludert verdensener Dustin Johnson.