NM i paragolf* gikk av stabelen under flotte forhold på Drøbak Golfklubb, hvor det ble konkurrert i to klasser. Klasse A var slagspillkonkurranse uten handicap over 36 hull, hvor damer og herrer med handicap til og med 18,4 spilte sammen.

Klasse B var netto slaggolf for spillere med 18,5 til 36 i handicap over to dager, og også her spilte damer og herrer sammen.

I klasse A var det til slutt Stian Halvorsen fra Larvik GK som gikk til topps i det som ble en jevnspilt avslutningsrunde. Han ledet overlegent etter sin åpningsrunde på 80 slag, men luken på toppen krympet i det avsluttende andrerunden. 87 slag var likevel akkurat nok til å holde stand i toppen, og Halvorsen vant med ett slag over Miklagard Golfs Kent Daniel Danielsen på +27 sammenlagt. Nils Andrew Enger Malcolm fra Onsøy GK ble nummer 3 på +30.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra venstre: Kent Daniel Danielsen, Stian Halvorsen, Nils Andrew Enger Malcolm.

I klasse B utviklet turneringen seg i motsatt retning: Det var jevnt i toppen etter første runde, før lederen dro lenger og lenger i fra. Roar Søhus fra Drammen GK ledet med tre slag etter å ha åpnet med en nettoscore på 78 slag, og dro kraftig i fra da han fulgte opp med 71 på søndagen. Dermed endte han +9 sammenlagt, tolv foran nærmeste motstander, Håkon H. Arnesen fra Grønmo GK. Kongsvingers GKs Roy nesbakken tok den siste plasssen på pallen med +29.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håkon Arnesen og Roar Søhus tar en skål og gratulerer hverandre med medalje. (Foto: NGF)

Ettersom det kun kåres norsk mester i klasser med fem spillere eller mer, ble det ikke kåret noen norsk mester i klasse C, hvor det kun deltok to spillere. Imidlertid vant Andrea Hjellegjerde fra IL Tempo Golf og Haga GK klassen med suverent beste score. Hjellegjerde vant for øvrig bronse under Deaflympics for bare noen uker siden.

(Se resultatlister nederst i artikkelen)

Turnering viktig for synliggjøring

– At vi nå har fått NM for funksjonshemmede, er med på å heve statusen og bedre synligheten for tilbudet til funksjonshemmede og døve. Det viser at vi tar jobbingen for denne målgruppen like viktig som andre målgrupper vi jobber for i golfforbundet, sier inkluderingskonsulent i NGF, Gøril Hansen til Norsk Golf

Hun sier turneringen kan bidra til bedre synliggjøring av et tilbud som mange potensielle golfspillere kanskje ikke vet om.

Bedre synlighet vil også føre til at funksjonshemmede som ennå ikke spiller golf, kan få lyst til å starte, da de ser at også de har mulighet til å spille golf og bli en del av et miljø

Gøril Hansen, NGF

– De spillerne som deltar i NM, har begynt å spille golf i sin lokale klubb, og jeg er helt sikker på at det finnes mange flere funksjonshemmede golfspillere i klubber rundt om i landet som vi ikke kjenner til.

– Gjennom bedre synliggjøring er målet at de skal få lyst til å bli en del av gjengen, slik at vi ved neste NM (og andre turneringer) vil være enda flere som stiller til start. Bedre synlighet vil også føre til at funksjonshemmede som ennå ikke spiller golf, kan få lyst til å starte, da de ser at også de har mulighet til å spille golf og bli en del av et miljø, sier Hansen.

Hun retter også en takk til Drøbak GK som arrangerte det første norske mesterskapet i paragolf.

– Drøbak GK  har lang erfaring med tilrettelegging for funksjonshemmede, og selv om de ikke hadde egne spillere på deltakerlisten, er det flere i klubben som kanskje kan være klar ved neste anledning. Det var primært Golf Grønn Glede-gruppa som stilte opp som frivillige, og de gjorde en strålende jobb. De har også en bane som passer for mange, og i og med at vi har 36 i handicapkrav for deltakelse, er dette viktig, sier Hansen.

* Paragolf er et samlebegrep for golf for funksjonshemmede og døve. Uttrykket kan lett forveksles med «Paragolfer», som er en betegnelse på golfrullestoler.

 

Resultater