Aronsen var bunnsolid for tredje dag på rad i Vierumäki Finnish Challenge lørdag, der han blandet seg inn i seierskampen med en knallsterk 66-runde, som inneholdt hele syv birdies.

Aronsen startet søndagens fjerde og avsluttende runde på 13 under par sammenlagt, kun fire slag bak Paul Howard (England) på toppen av leaderboardet, og med muligheter for å kjempe om sin aller første seier på Challenge Tour.

Og seiersjakten til Aronsen fikk en perfekt start.

Med to birdies på de første syv hullene var han plutselig bare ett slag teten. Så ble spillet avblåst på grunn av kraftig regnvær. En time etterpå kom den kjipe beskjeden om at regnværet var så kraftig at banen hadde blitt oversvømt. Søndagens scorer ble derfor annulert og turneringen kortet ned til 54 hull.

Dermed måtte Aronsen ta til takke med en delt fjerdeplass. Det er hans soleklart beste plassering på Challenge Tour i karrieren og en solid oppreisning etter å ha misset to cuter på rad. Selv synes han plasseringen var bittersøt.

Jeg har ikke noe å utsette på spillet mitt. Men det hadde vært veldig kult å spille om seieren

Christian Aronsen

– Det kjentes skikkelig bra i dag. Jeg startet litt dårlig slagmessig, men hadde noen gode «saves». Jeg følte jeg hadde bra momentum da spillet stoppet. Det kjentes skikkelig bra, og når man bare ligger ett slag bak med over 10 hull igjen å spille, kan mye skje. Jeg har litt blandede følelser akkurat nå, sier Aronsen til Norsk Golf.

Han må likevel si seg veldig godt fornøyd med ukens innsats.

– Ja, jeg har ikke noe å utsette på spillet mitt. Men det hadde vært veldig kult å spille om seieren. Turneringen var bra, men det kunne ha vært j****g bra. Jeg skal uansett ikke klage, det er jo min beste plassering noen gang!

Aronsen hadde en sterk sesong på Nordic League i fjor, men endte akkurat kort av å sikre seg topp-5-plasseringen som hadde gitt ham Challenge Tour-kortet i år. 

Årets sesong har gått tregere for veteranen, som ligger nede på 40.-plass på Nordic Leagues pengeliste etter ti turneringer. Nå venter imidlertid flere muligheter på Challenge Tour i ukene fremover.

Ukens topp-10-plassering sikrer ham en startbillett i Nord-Irland neste uke. Deretter har han fire «wild cards» igjen. Dermed har han gode muligheter til å spille seg oppover pengelisten til topp-80-plasseringen som vil gi Challenge Tour-kortet for neste sesong.

– Det er gode muligheter fremover, og jeg gleder meg til å spille Challenge Tour-turnering på hjemmebane om et par uker. Denne uken er en bekreftelse på at jeg kan vinne på Challenge Tour, og jeg går for en seier i innspurten, konstaterer Miklagard-veteranen.

Aronsen var den eneste av de fem norske spillerne som klarte cuten denne uken. Både Jarand Ekeland Arnøy, Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh Johannessen og debutanten Kristoffer Reitan måtte reise tidlig hjem.

Resultater