Med sine 72 seirer på LPGA-touren og ti majortriumfer er Annika Sörenstam av mange regnet som tidenes beste kvinnelige golfspiller.

I 2008, i en alder av 38 år, la hun opp for å stifte familie, men hun har fortsatt å være tett på golfen – blant annet som banedesigner, grunnlegger av et eget golfakademi i Florida og ekspertkommentator i The Golf Channel.

I helgen, nesten 13 år etter at hun la golfkøllene på hylla, var hun tilbake i turnering igjen i Gainbridge LPGA. Turneringen ble spilt på Lake Nona G&CC i Orlando, som bokstavelig talt ligger i bakgården hennes.

Derfor tenkte hun «hvorfor ikke?» da mange av klubbens medlemmer tidligere i vinter oppfordret henne til å delta.

Og i kjent Annika-stil tok hun oppgaven på fullt alvor. Den 50 år gamle svensken lå i hardtrening for å finne formen i forkant av turneringen, og det harde arbeidet ga avskastning – til tross for en regelblunder fra dommeren på åpningsrunden.

Sörenstam fikk langt fra et optimalt utgangspunkt da hun åpnet turneringen med en 75-runde torsdag. Scoren skulle imidlertid vært ett slag bedre etter at en dommer ga Sörenstam et feilaktig straffeslag på hull 4, etter at utslaget la seg inntil et gjerde.

Porten var mulig å åpne slik at Sörenstam kunne ha slått ballen, men det mente dommeren ikke var lov. Dermed måtte hun erklære ballen uspillbar og droppe, og hun gikk til slutt av green med en trippelbogey.

Ettersom porten var ulåst, hadde hun ifølge de nye golfreglene likevel lov til å flytte den, men ettersom dommeflausen ble oppdaget etter at hun hadde signert og levert scorekortet, var det ikke mulig å gjøre noe med scoren.

Fredag klarte hun likevel å kjempe seg tilbake i klassisk Annika-ånd, og med en runde på én under par klarte hun cuten på slaget.

Prestasjonen fikk naturligvis mye oppmerksomhet i sosiale medier. En av dem som hyllet Sörenstam for prestasjonen, var Svensk Golf-redaktør Oskar Åsgård:

– Klarer cuten i konkurranse med verdenseliten. Det er ingenting annet enn forbannet imponerende! For å sette det i perspektiv: Da Sörenstam sist konkurrerte på touren, fantes ikke Instagram, Über, Bitcoin, iPads eller Sverigedemokraterna i Riksdagen. En Apple-aksje kostet rundt fire dollar, skriver Åsgård på Twitter.

Med runder på 79 og 76 slag i helgen endte Sörenstam på 74.-plass (+13) sammenlagt, sist av alle som klarte cuten og 29 slag bak vinneren Nelly Korda.

Men Sörenstam hadde klart det hun kom for å gjøre.

– Jeg er bare takknemlig over å være her og at jeg klarte cuten. Jeg ga aldri opp, selv om det ikke gikk min vei og jeg ikke slo så godt som jeg skulle ha ønsket, sier Sörenstam til Golf Channel.

De som håper på å se den levende golflegenden tilbake i aksjon på LPGA-touren, må derimot smøre seg med tålmodighet. Det kommer sannsynligvis ikke til å skje.

– Det er en del av meg som alltid har følt «du kan gjøre dette», men så kommer man ut hit og innser at dette er en annen tid i livet mitt. Nivået mitt er ikke der det trenger å være. Jeg vet jeg ikke har motivasjonen til å komme meg hit. Jeg vet ikke en gang om det er fysisk mulig. Men det er greit.

– Jeg er fornøyd med hvor jeg er. Det har krevd mye mot av meg å komme meg hit, og jeg applauderer meg selv for det, avslutter Sörenstam.