Fredagens andre runde ble utsatt fem timer på grunn av dårlig vær. Espen Kofstad rakk kun å spille tre hull før dagen var omme. Lørdag var det duket for en maraton-dag med hele 33 hull på programmet. Da han fullførte runden lørdag formiddag, kom han inn på sin andre strake 68-runde. Det ga delt fjerdeplass, ett slag bak teten.

På ettermiddagens tredje runde fulgte han opp med to birdies, en bogey og 15 par. Dermed deler han femteplassen før søndagens avgjørende runde. Med -7 sammenlagt har han to slag opp til lederne, Alexander Knappe fra Tyskland og engelskmannen Paul Howard.

– I dag var en lang dag! Vi fikk bare spilt fem hull i går, og startet klokken 07.00 i morges for å spille ferdig. Klokken 14.10 var det klart for 18 hull til, og jeg har spilt steady hele dagen. Nå er klokken 19.30 og jeg er helt ferdig. Gønner på for en lav runde i morgen, skriver Kofstad på sin Facebook-profil.

Etter en kanonstart på sesongen har det gått litt tregere for Espen Kofstad de siste par ukene med to missede cuter på rad. Nå er 28-åringen tilbake der han hører hjemme.

Espen Kofstad har vært en av de største klatrerne på verdensrankingen i 2016, og kan nå spille seg til en OL-plass, dersom han vinner en turnering før midten av juli. Så langt i år står han med to topp-fem-plasseringer på fem turneringer.

Tre slag bak ham i Sveits følger følger Eirik Tage Johansen på delt 18. plass.

Kristian Krogh Johannessen misset cuten. Han har fortsatt til gode å få med seg helgespillet som Challenge Tour-spiller.

Leaderboard