Vi står ved scoremottaket på Atlungstad. Hokksund-proffen har nettopp bekreftet et ubetydelig 2&1-nederlag mot Andreas Halvorsen i puljespillets siste match. Begge er videre til 1/16-delsfinalene.

– Det er utrolig gøy med Viktor, helt rått egentlig. Han har fått til mer på ett år som proff enn vi har fått til på fem år, sier Kristian Krogh Johannessen.

Gjengen fra Murcar

For også i fellesområdene på Atlungstad går praten om den sterke åpningsrunden til Viktor Hovland i Travelers Championship. Enkelte av deltagerne har et ekstra nært forhold til PGA Tour-stjernen.

To av dem gikk ut sammen kl 10:24 fra hull 10.

De neste to timene tok vi oss tid til å mimre litt. I tanker og ord reiste vi tilbake til 2013 – til Murcar Golf Links i Skottland hvor de norske juniorene spilte finale i lag-EM.

Det norske laget – Andreas Halvorsen, Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Reitan, Kristoffer Ventura og Viktor Hovland – var 2-0 opp etter morgenballene mot Frankrike, og så ut til å vinne hele greia.

– I lunsjen trodde vi at seieren var i boks, men sånn gikk det ikke gitt! Det var bare Andreas som leverte i singlematchene, minnes Kristian.

Sammen var de også i VM i Tokyo året etter, men etterhvert gikk de lovende gutta hver sin vei. Andreas hoppet av skolen og dro til USA. Kristian takket også nei til collegetilbud, og satset som proff på egenhånd.

I Murcar hadde Alan Bratton, trener på Oklahoma State, sett det norske laget på nært hold. Det var flere enn Viktor Hovland han noterte seg på blokka.

– Jeg vet at Bratton likte spillet mitt, at de vurderte meg fram og tilbake, men til slutt sto jeg med valget mellom college i Tennessee og satsing som proff her hjemme.

– Angrer du at du ikke gikk college-veien?

Kristian lar spørsmålet synke litt.

– Jeg var skolelei på det tidspunktet, men ja, jeg ville sagt ja til Oklahoma. Det er golf i veggene der borte, og Bratton er en god trener. Innimellom er det små marginer som skiller, sier han endelig.

(Saken fortsetter under bildet)

Har utviklet spillet

Denne sesongen skulle Kristian spille seg tilbake til Europatouren. På den andre siden av Atlanteren skulle Andreas Halvorsen forsøkt å hevde seg på den internasjonale PGA-touren i Latin-Amerika, der de fem beste rykker opp til Korn Ferry-touren.

Nå er det bare norgesmesterskap å se fram til for duoen. Alt annet er satt på vent som følge av korona-pandemien.

– Jeg får med meg Garmin minitour før jeg drar tilbake til Florida 25. august. På den måten får jeg iallfall konkurrert litt igjen, poengterer Andreas Halvorsen.

I fjor endte Larvik-spilleren på 11. plass på den latinamerikanske touren, samme resultat som han åpnet med i Estrella del Mar Open i Mexico i mars – før resten av sesongen ble utsatt på ubestemt tid.

– Det er naturligvis frustrerende å miste hele sesongen. Foreløpig vet jeg ikke hvordan det blir i høst. Vi får positive signaler på mail, men vi ser jo samtidig på nyhetene hva som skjer. At touren spilles i flere land, gjør det ikke enklere, sier Andreas.

Siden alt stengte i mars, har han trent og terpet på eget spill.

– Vi er en gruppe som nesten har hatt Sawgrass for oss selv, så fasilitetene kan vi ikke klage på. Vi har jevnlig spilt internturneringer der, og i tillegg har jeg jobbet mye med nærspillet mitt sammen med Jonas Blixt. Det har gjort meg bedre.

– Hvordan var det å møte Kristian igjen?

– Veldig hyggelig. Det var lenge siden sist, og det er rart å tenke tilbake på alle reisene og turneringene vi hadde sammen. At Viktor nå gjør det så bra, er inspirasjon for oss alle. Vi var en fin gjeng.

Oppdatert: I ettermiddag ble det spilt 1/16-delsfinaler for herrer på Atlungstad. Kristian Krogh Johannessen vant 2&1 mot Martin Ulseth fra Byneset. Andreas Halvorsen tapte 1&0 mot klubbkamerat fra Larvik og regjerende mester, Magnus Kreken Randsted.

NM i matchspill fortsetter i morgen med 1/8-delsfinaler, kvartfinaler, semifinaler og finaler for begge klasser.