2020 har ikke vært mye å skryte av så langt for Tiger Woods. Etter at touren startet opp igjen etter koronapausen, har 37.-plassen i PGA-mesterskapet i september vært det beste resultatet han har hatt å vise til.

Augusta National kjenner han imidlertid som ingen annen, og det viste han igjen i torsdagens åpningsrunde av The Masters.

Med en runde på fire under par (68), bestående av fire birdies på hans ti første hull og deretter åtte par på rad etter flere forspilte birdiemuligheter, deler den regjerende mesteren femteplassen så langt, tre slag bak engelskmannen Paul Casey.

Det var Woods sin beste åpningsrunde noensinne i The Masters.

Til tross for den spesielle innrammingen rundt turneringen med duse høstfarger og ingen publikummere til stede, var det tydelig at Tiger var gira over å ha prikket inn formen på akkurat riktig tidspunkt av sesongen: Halvveis inn i runden dro han frem sin velkjente «fist pump» etter en birdieputt. De kan det bli mange flere av denne uken hvis han fortsetter i samme spor.

– Jeg gjorde alt bra i dag. Jeg drivet bra, slo jernkøllene bra, og puttet bra. Det eneste ordentlige dårlige slaget jeg slo i dag, var på hull åtte, da jeg hadde et perfekt tall med lob-wedgen, men slo ballen på feil platå, oppsummerte Woods runden, der han traff 10 av 14 fairwayer og 15 av 18 greener.

– Det eneste jeg kunne ønsket jeg kunne gjort bedre, var å senke litt flere putter. Alt jeg misset var på den høye siden. Puttene faller ikke så mye som de pleier, sa Woods videre.

At Woods til tross for sin nærmest feilfrie runde likevel ligger tre slag bak teten, sier sitt om nivået på Paul Caseys spill torsdag.

Casey skulle til å starte sin åpningsrunde grytidlig om morgen da hornet blåste på grunn av uvær. Etter en tre timer lang pause kunne han i likhet med Woods heller slå ut i strålende vær på formiddagen.

– Det passet meg perfekt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under)

Paul Casey slo til med en runde på syv under par. Det er imponerende selv med unormalt myke greener. (Foto: Getty Images)

Casey uttalte tidligere i sommer at han ikke fant mye glede i å konkurrere under korona-pandemien uten publikum til stede. På Augusta stiller det seg imidlertid litt annerledes.

– Så langt har jeg ikke likt å spille uten tilskuere. Det har vært veldig lite energi å hente, og jeg har ikke fått så mye ut av det. The Masters er derimot annerledes. Turneringen har en egen energi og «buzz». Ja, det er åpenbart noe helt annet enn det pleier å være, men det er noe med dette stedet. Jeg er veldig glad for å være her, sier Casey.

Siden det er høst, spilles banen langt mykere enn normalt. Det kan tyde på at det vil bli lavere scorer enn det pleier, og på hull 2 fikk Casey demonstrert nettopp hvor stor forskjellen er fra april: flagget på par 5-hullet var gjemt helt oppe i venstre hjørne, som vanligvis tvinger spillerne til å sikte godt til høyre midt på green. Torsdag fløy Casey sekserjernet sitt to meter fra hullet.

– Det slaget kan du ikke slå i april. Den hoppet og stoppet umiddelbart. I april ville det slaget sprettet over til publikum, sier Casey.

– Man kan slå mot mange pinner som man vanligvis ikke ville vært komfortable med. Det er veldig rart, konsteterer Xander Schauffele, som deler andreplassen på fem under par med Webb Simpson og Justin Thomas.

– Erfaring teller mye rundt her, bemerker likevel Lee Westwood, som står med seks topp-10-plasseringer på 18 starter i Masters. Han er en av syv spillere som deler femteplassen med Woods.

Bryson DeChambeau var den store snakkisen i opptakten til årets turnering etter at spillet hans har gjennomgått en totalforvandling de siste månedene. Etter treningsrundene tidligere i uken kom det rapporter om at DeChambeu hadde wedge inn på nesten alle hullene, og det var knyttet stor spenning til om hans ekstreme slaglengder ville tvinge Augusta National i kne.

Torsdag slo han derimot ballen i hytt og pine i ren Happy Gilmore-stil. Han var to over par allerede etter fire hull, og likevel klarte han å komme seg til to under da dagen var omme.

(Artikkelen fortsetter under)

Bryson DeChambeau var «overalt» i åpningsrunden, men kom seg likevel to under par. (Foto: Getty Images)

Det skal bli spennende å se hva som skjer hvis han får drivene til å sitte.

På grunn av utsettelsene på morgenkvisten har store deler av feltet ennå til gode å fullføre sine runder. Det betyr sannsynligvis at andrerundene ikke blir fullført før på lørdag formiddag.

NB! The Masters sendes på Eurosport og GOLFTV.

Leaderboard