Krogh (Drammen GK) kom inn med ledelsen i klubbhuset på åtte under par i Barclays Kenya Open. Flere spillere er fortsatt ute på banen, og for øyeblikket er det tyske Max Schmitt som leder turneringen – to slag foran Krogh på andreplass.  

Krogh hadde en forrykende start på runden med en eagle og to birdies på sine fire første hull for dagen. 23-åringen fulgte opp med nok en birdie på hull ni for å runde på fem under par, men med to bogeys og en bogey måtte han til slutt ta til takke med sin andre strake 67-runde.

– Det var nok en veldig bra dag på jobb i dag, hvor jeg hadde gode birdiesjanser nesten hele veien. Jeg hadde en helt fantastisk start, men det bremset litt opp på back-nine. Vi spilte de første ni hullene på én time og 40 minutter, men på hull 10 måtte vi stå og vente i en halvtime. Da kom jeg litt ut av rytmen. Jeg surret litt på slutten, men det var også på noen av de vanskeligste hullene på banen. Jeg har ingen grunn til å klage, oppsummerer Krogh runden til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Krogh har lagt bak seg to blytunge sesonger på Challenge Tour, men fant tilbake formen for alvor i fjor høst. Han fornyet Challenge Tour-kortet i Q-School-finalen i Spania i november, og han ser ut til å ha tatt med seg det gode spillet videre til årets sesong. 

Tidligere i vinter benyttet han den lange turneringspausen på Challenge Tour til å holde formen ved like på Nordic Leagues vinterserie i Spania, der han endte med tre topp-5-plasseringer på fire turneringer – inkludert hans tredje seier i karrieren.

Krogh sier det er deilig å se at formen er med videre til Challenge Tour. Det var også planen.

– Jeg føler meg mye «sharpere» tidligere på sesongen nå sammenlignet med tidligere år. Det har også vært et viktig mål for meg. Ukas turnering har den største premiepotten på Challenge Tour i år (500 000 euro journ. anm), så dette er en uke jeg virkelig har lyst til å spille bra.

– Hadde du trodd for et år siden at du kom til å snu spillet slik du har gjort de siste månedene?

– Det er ikke til å legge skjul på at det var perioder hvor jeg var ganske langt nede og lei, men jeg hadde likevel trua. Jeg hadde en ordentlig evaluering der jeg måtte gå inn i meg selv og tenke ut hva som er viktig for meg som golfspiller. Nå føler jeg mye mer eierskap til min egen satsing, og det siste året har vært et bevis på at hvis man bare vil noe mye nok, lønner det seg å være tålmodig.

– Hva er forskjellen på spillet ditt nå og for et år siden?

– Jeg er mye bedre posisjoner etter utslagene og har færre ordentlig dårlige slag fra tee. Det forplanter seg over til de andre delene av spillet. Jeg får enklere innspill, jeg slipper å måtte kjempe så mye for par, og det blir lettere å holde seg rolig under rundene. Jeg tror mye av grunnen til at jeg slet i lang tid, var at jeg spilte for mange turneringer tidlig etter håndleddsoperasjonen min for et drøyt år siden. Det førte til at jeg spilte på meg dårlig selvtillit.

– Nå ligger du på toppen av leaderboardet. Hva tenker du om mulighetene dine i helgen?

– Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal fortsette å spille så bra som jeg har gjort nå. Det er bare å «gønne» på!

Åtte slag bak Krogh følger Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) på par. Det holder til delt 51.-plass. Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) endte fire over par og tre slag utenfor cutgrensen.

Leaderboard