Etter en åpningsrunde på 77 slag var Kristian Krogh Johannessen (23) fem over par, og hadde bare 16 spillere bak seg i Challenge tour-turneringen Hopps Open de Provence, i Frankrike.

Så startet en vanvittig opphenting.

– Nok en knallrunde i Frankrike av Krogh. -5 idag, dermed blander han seg inn i toppen før den siste spilledagen. Well done, skriver Team Krogh på Facebook.

Comeback

36 hull senere ligger Krogh på delt 8. plass, etter runder på henholdsvis sju under par og fem under par (65+67).

– Han har akkurat avsluttet sin andre spilledag, og leverte en -7 runde!
Dermed er han nå -2 totalt, og innenfor cutgrensen. En helt vanvittig opphenting, skrev teamet på Facebook på fredag ettermiddag.

Krogh har kniven på strupen før sesongens fem siste turneringer. Her fra en tidligere turnering. (Foto: Getty Images)

Helga startet i hvert fall godt, for på lørdag gikk Krogh en runde på 67 slag, og krabbet over 20 nye plasser på resultatlista. Dermed har han klatret over hundre plasser på to dager.

Kniven på strupen

Det står mye på spill for Krogh i disse dager. Det er de femten beste på Challengetourens pengeliste som får spillerett på neste sesongs Europatour.

– La oss håpe helgen blir av samme sort, skrev Team Krogh.

Før turneringen lå drammenseren på 40. plass, med 44 288 innspilte euro. Grekeren Dimitrios Papadatos ligger på 15. plass, med 76 795 euro.

Vinneren av Hoops Open får 32 000 euro.

Kristian Krogh Johannessen ligger på 40. plass på pengerankingen. Det er de 15 beste til slutt som sikrer seg spillerett på Europatouren til neste sesong. (Foto: Getty Images)

Finale i Emiratene

Denne ukas turnering er den fjerde siste, før den store Challengetour-finalen som spilles i Emiratene. Der er det de 45 beste på rankingen som får spille.

Det er de 15 beste etter den avsluttende turneringen som sikrer spillerett på neste års Europatour. Skal Krogh kvalifisere seg dit, er han avhengig av topplasseringer i denne og kommende turneringer.

Jarand Ekeland Arnøy greide også cuten, og ligger på 48. plass før søndagens sisterunde. Den tredje nordmannen, Eirik Tage Johansen, greide ikke cuten.

Franskmannen Victor Perez leder turneringen (-12), fem slag foran Krogh.

Leaderboard