Kroghs andre topp-5-plassering på to uker

Kristian Krogh Johannessen kom til kort i lederball igjen i Nordic League i Spania.

23-åringen startet Lakes Open på Lumine Golf Club med runder på 67 og 68 slag, og starter dermed mandagens tredje og avsluttende runde tre slag bak lederen Sebastian Söderberg fra Sverige.

Dette var andre gang på to uker at Krogh spiller i lederball, men heller ikke denne gang klarte han å holde følge. Med en sisterunde på 70 slag, én under par, måtte han til slutt ta til takke med delt 4.-plass (-9), syv slag bak den overlegne vinneren Söderberg.

Krogh skal egentlig spille på Challenge Tour i 2018, men siden sesongstart der fortsatt er noen uker unna, holder han turneringsformen ved like på Nordic League. Og alt tyder på at turneringsformen er intakt før sesongen braker løs for alvor i Kenya i slutten av mars.

De nest beste norske spillerne i Spania ble forrige ukes vinner Aksel K. Olsen og Peter Mikalsen på delt 28.-plass (-2). Mikalsen var på et tidspunkt helt oppe på tredjeplass etter å ha startet runden med tre birdies på de fem første hullene, men på de resterende hullene gikk han fem over par.

Jørgen Winther Johansen delte 41.-plassen på tre over par.

Vetle Marøy, Kevin A. Wright, Gøran Haglund, Elias Bertheussen, Fredrik Fossum, Sander Stavnar, Martin Ulseth, Eirik Grønhaug, Jørgen Johannessen og Erik Kløvstad misset cuten.

Torsdag slår den siste av Nordic Leagues fire Winter Series-turneringer i gang på Lumine. Deretter venter en nesten to måneder lang pause før sesongen starter for fullt hjemme i Skandinavia.