Det ble en grytidlig start på lørdag morgen for spillere som Tiger Woods, Rory McIlroy og Justin Thomas. Trioen var blant mange spillere som ikke rakk å spille ferdig sin runde fredag ettermiddag, på grunn av dårlig vær.

– Jeg er sliten, jeg er definitivt sliten. Ikke så mye fysisk, men det er mentalt tøft å spille 29 hull på én dag, i denne varmen. Det var en lang dag, sier Woods, til pgatour.com.

Tiger Woods avsluttet lørdagen med ti par på rad. (Foto: Getty Images)

Fire bak

Da vekkerklokka til Tiger ringte lørdag morgen, var han ti slag bak lederen, og hadde en jobb å gjøre. Da han la seg, hadde han kuttet forspranget til fire – etter to 66-runder på rappen.

– Jeg trenger en ny lav runde på søndag. Golfbanen er myk, og det er mulig å slå firer- og femmerjern rett på flaggene og få ballen til å ligge. Man er nødt til å gjøre birdier, sier Woods.

Ny leder

Manges øyne var rettet mot «superflighten« med de tre tidligere verdensenerne, som alle hadde en jobb å gjøre for å kutte forspranget til lederen Gary Woodland (-10), etter to runder på fem under par.

Men det var en annen majorvinner enn de tre tidligere nevnte som imponerte mest på «moving day».

– Jeg visste at jeg spilte bra i dag, så oddsene mine er bra. Jeg vet ikke hvorfor jeg spiller så bra i majorturneringene. Men jeg er fokusert på hvert eneste slag, og det må man være her ute, sier Koepka.

Den doble U.S. Open-vinneren, Brooks Koepka, leder med to slag før siste runde. (Foto: Getty Images)

Jevnt

På ett tidspunkt ledet Koepka med fire slag, men to bogeyer på de siste seks hullene gjør at mange spillere tenker at de har muligheten til å vinne.

Bare fem slag skiller de femten beste. To slag bak Koepka følger Adam Scott, med Jon Rahm, Rickie Fowler og Woodland ett slag bak der igjen.

Samtidig som den doble U.S. Open-vinneren storspilte, gikk Woodland på en aldri så liten sprekk med sin 71-runde, da «alle andre» gikk runder på 60-tallet.

Leaderboard PGA Championship