Onsdag gikk startskuddet for første runde av Omega Dubai Ladies Masters, årets siste turnering på Ladies European Tour.

Turneringen hadde imidlertid bare vart et par timer før spillet ble avblåst. Max Zechmann, caddien til franske Anne-Lise Caudal falt sammen i fairway på hull 13 og ble erklært død kort tid senere.

Som et tegn på respekt bestemte arrangøren seg for å kansellere første dag og korte ned turneringen til 54 hull.

Torsdag ble spillet gjenopptatt, og de første 18 hullene er nå ferdigspilt. Marianne Skarpnord ligger best plassert av de norske spillerne på en under par. Det holder til delt 17. plass, fire slag bak lederen Florentyna Parker fra England. 

Tre slag bak følger Suzann Pettersen og Tonje Daffinrud på delt 54. plass, akkurat på riktig side av cutstreken.

Mens det er lite som står på spill for Tutta og Skarpnord, er uken en av de viktigste i Tonje Daffinruds proffkarriere.

Hun ligger for øyeblikket på 81. plass på tourens pengeliste, to plasser utenfor den viktige topp-80-plasseringen som sikrer arbeidstillatelsen på Ladies European Tour også i 2017. Det er imidlertid et par spillere foran henne som kommer til å bli fjernet fra listen når uken er omme, ettersom de ikke har spilt nok turneringer til å kvalifisere til en offisiell plass på pengelisten.

Dermed ligger Tønsberg-jenta i realiteten på 79. plass, helt på kvalifiseringsgrensen. Hun vil etter alt å dømme være helt avhengig av å klare cuten for å sikre LET-spill også neste år. Dersom hun ikke klarer det, må hun gå omveien via neste ukes Q-School-finale i Marokko.

Det er med andre ord en uhyre spennende fredag i vente.

For Tutta sin del er dette faktisk første gang hun deltar i Ladies European Tour-finalen i Dubai.

– Det er utrolig at det har tatt meg så lang tid å komme meg hit. Fra hva jeg har hørt, er det den beste turneringen på europatour-kalenderen, ikke bare for jentene, men også gutta når de er her. Det er en fantastisk golfby. Jeg er veldig glad for å være her, sa Tutta i en pressekonferanse før turneringen startet.

Se videointervju med Tutta etter torsdagens runde under.