(RANCHO MIRAGE, CALIFORNIA) Innspurten av ANA Inspiration så lenge ut til å bli en ren duell mellom verdenstreer Stacy Lewis og den sør-koreanske rookien Sei Young Kim. De to vekslet på ledelsen på det som virket som annenhvert hull, men ingen av dem maktet å dra i fra. Det utnyttet vinneren fra 2009, long-hitteren Brittany Lincicome.

Takket være en spektakulær eagle på det siste hullet – slik Tutta også gjorde bare to timer tidligere, satte hun standarden i klubbhuset på ni under par.

Stacy Lewis i lederball ankom det siste hullet likt med Lincicome, og ga seg selv sin første matchball fra bare tre meter. Den sneiet hullkanten. Det skulle ikke bli første gang denne søndags kvelden.

Historien gjentok seg både på det første og andre omspillshullet, der både Lewis og Lincicome gikk av med par. På dette tidspunktet gjemte solen seg bak fjellene i vest, og tilskuerne begynte å spekulere i potensiell mandagsavslutning.

På tredje forsøk kom heldigvis avgjørelsen.

Lewis duffet innspillet fra fairway kort av green, og maktet ikke å gjøre up-and-down. Dermed ble Lincicomes birdiesjanse fra tre meter en ren formalitet. Hun toputtet for par, i det som ble en noe antiklimatisk avslutning på en ellers uhyre spennende runde – noe også publikums litt lunkne applaus vitnet om.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Beseiret venninnen

– Dette er veldig emosjonelt. Jeg skalv på det siste hullet. Vi spilte det hullet så mange ganger, sier Lincicome i pressekonferansen. Selv om hun nå kan kalle seg dobbel majorvinner, var det med en ørliten bismak.

– Det var tøft slik det sluttet på å slå vennen min. Men det var fint å spille hullet med henne om og om igjen, sier Lincicome etter å ha fått tørket seg fra hoppet ut i «Poppies Pond».

Lewis var naturlig nok skuffet etter nederlaget, men gjorde sitt beste i å fokusere på det positive:

– Denne gjør virkelig vondt. Det starter med skuffelse. Men jeg spilte fantastisk golf denne uken, så det er vanskelig å være alt for frustrert, forteller Lewis.

Seieren var verdt 375 000 dollar og sender Lincicome opp til fjerdeplass på pengelisten Race to CME Globe. 

Suzann Pettersen klatret til slutt opp til delt 8. plass, kun fire slag bak Lincicome etter en imponerende bogeyfri innspurt på fem under par. Tutta startet dagen ti slag bak toppen av leaderboardet.

Neste turnering på LPGA Tour-programmet er LOTTE Championship på Hawaii 15 til 18. april, hvor verdensener Lydia Ko er regjerende mester. Suzann Pettersen melder til Norsk Golf at hun stiller til start.

Resultater ANA Inspiration