Madelene (15) yppet seg mot proffene

Madelene Stavnar var ikke langt unna en sensasjonell seier i konkurranse mot proffene i Nordea Tour-turneringen Elisefarm Ladies Open i Sverige.

Den 15 år gamle Vestfold-jenta ledet utrolig nok turneringen da ni hull gjenstod.

Stavnar startet dagen på delt 5. plass (-4) etter to runder på 70 slag. Under lørdagens avgjørende tredje runde fikk hun en tøff start med dobbelbogey på hull fire, men svarte sterkt med tre birdies på de fem neste hullene.

Dermed var hun plutselig alene på toppen av leaderboardet. Dessverre holdt det ikke hele veien inn: Stavnar gjorde to kostbare bogeys på back nine, samtidig som Laura Murray begynte å tråkke på gassen. Stavnar endte til slutt på delt femteplass (-3), fire bak vinneren Murray.

Selv om det ikke ble seier på Stavnar understreker turneringen nok en gang talentet hennes. Hun har imponert stort i 2016:

Forrige måned gikk Stavnar helt til kvartfinalen i Europas høyest rankede jenteturnering, British Amateur Championship, etter å ha vunnet de innledende kvalifiseringsrundene. Under norgesmesterskapet for fire uker siden tok hun en sterk tredjeplass. På Norgescup står hun med pallplasseringer i alle de tre turneringene hun har stilt opp i, og på Titleist Tour står hun også med fem pallplasseringer på fem forsøk.

Stavnar var ikke den eneste norske deltageren i Sverige. Rachel Raastad delte 45. plassen på åtte over par. Cecilie Lundgreen og Veslemøy Kontorp Heramb misset cuten.

På herresiden ble det også spilt Nordea Tour-turnering i Sverige. Christian Aronsen ble beste norske i Star for Life Challenge på delt 11. plass, etterfulgt av Madelene Stavnars storebror, Sander, på delt 27. plass.

Anders Ellingsberg, Peter Kaensche, Torbjørn Johansen, Vetle Marøy, Lasse Gerhardsen, Boris Christov, Aleksander Øverli, Jørgen Johansen, Fredrik Fossum, Petter Møler og Sander Henden misset cuten.