I mars-utgaven av Norsk Golf fortalte en høygravid Caroline Martens om sine mange utfordringer med skader og sykdom de siste åra. Da var den tidligere tourspilleren usikker om hun noen gang kom til å konkurrere i golf igjen.

– At jeg skulle være med i NM bare noen få måneder senere, hadde jeg verken tanker eller tro på. Men Marita (Engzelius) ringte og fortalte at «alle» skulle være med, så da meldte jeg meg på selv om treningsgrunnlaget er minimalt, og kroppen fortsatt ikke er helt på plass, sier den tidligere europatourspilleren.

(Saken fortsetter under bildet)

Mat mellom rundene

Den 2. mars kom lille Magnus til verden. Torsdag slappet han av i vogna si nede ved Mjøsa, godt passet på av bestemor Ingrid.

Annenhver time stakk mamma innom med medbrakt mat.

– Formatet med matchspill over ni hull passer meg bra. Da kan jeg amme mellom hver runde, forklarer Caroline.

Magnus fikk lunsj etter at mamma først hadde vunnet 3&2 mot Tina Mazarino. Middag ble servert etter et knepent tap mot Oda Sofie Kilsti. Kveldsmat sto først klart etter 2&1-tapet mot Marianne Skarpnord.

Men da sov Magnus, og var ikke synlig sulten når han endelig åpnet øynene.

– Det var spesielt å møte Caroline i en slik match. Vi har kjent hverandre hele livet, og det var fint å se henne tilbake på banen etter alt hun har vært gjennom. Det var på ingen måte en enkel match, det var lenge siden vi begge hadde vært i aksjon. Jeg måtte senke noen ordentlig lange putter for å vinne, forteller Marianne, som endelig får trene så mye som hun ønsker igjen.

(Saken fortsetter under bildet)

Trener fullt igjen

I fjor ble 34-åringen årets spiller på Ladies European Tour og nummer to på Order of Merit. I år har hun jobbet som greenkeeper på hjemmeklubben Moss & Rygge GK for å tjene til livets opphold.

– Jeg sluttet der i forrige uke for å få tid til å trene mer, så nå tar jeg bare noen vakter i proshopen innimellom. LET håper jo å dra i gang touren igjen når det nærmer seg British og Scottish, og da vil jeg være klar, røper Marianne.

Spørsmålet er om også Caroline Martens øyner en retur til touren.

– Så langt har jeg ikke tenkt. I første omgang har jeg bestemt meg for å spille de tre turneringene her hjemme på Garmin minitour, men jeg må evaluere etter hver enkelt turnering, vi må se hvordan det går. Det er Magnus som kommer først, poengterer 33-åringen.

(Saken fortsetter under bildet)

Favoritter i rute

Etter én seier og to tap under åpningsdagen på Atlungstad, må Caroline Martens spille godt for å være én av de fire jentene i gruppe A som tar seg videre til utslagsrundene fredag ettermiddag.

Med tre strake seire torsdag kan Marianne Skarpnord allerede nå forberede seg på 1/8-delsfinale. Hun er ikke den eneste av forhåndsfavorittene som ligger godt an i gruppespillet.

Den eneste favoritten som er helt ute av kampen om NM-gullet, er Espen Kofstad – som tidlig på dagen måtte trekke seg fra turneringen med en vond rygg. NM avsluttes med finaler lørdag.

Her er resultater fra alle puljene