For å minnes hans forrige Masters-triumf, har Tiger Woods ikledd seg Nikes ikoniske høyhalsede t-skjorter denne uken – nesten identisk med dem han hadde på seg da han beseiret Chris DiMarco i omspill i 2005.

Og det er utvilsomt noe nostalgisk over prestasjonen hans så langt på Augusta National.

Woods sendte sjokkbølger gjennom hele golfanlegget etter nok en knallsterk oppvisning lørdag, der hans tredjerunde på 67 slag (-5) sendte ham opp til delt andreplass med Tony Finau (-11), kun to slag bak lederen Francesco Molinari.

Det passer dårlig for Tiger, for italieneren er en av få som har vist seg helt uaffisert av å spille med ikonet.

Molinari var totalt fryktløs i gruppe med Tiger under The Open på Carnoustie i fjor, da han kloret seg til sin første major-triumf etter at Tiger ledet med ni hull igjen å spille.

Og nå om dagen er Molinari om mulig enda hetere enn han var den gang.

Italieneren har bare gjort én bogey (!) i løpet av hele turneringen, og det er er hele 43 hull siden sist gang han hadde en firkant på scorekortet.

Og enda mer utrolig: Han har bare gjort SEKS bogeys i sine 159 siste hull i majorturneringer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I 2006 var Francesco Molinari caddie på Augusta for broren Eduardo. Søndag skal han ut i lederball mot Tiger med en ledelse på to slag. (Foto: Getty Images)

– Belønningen for å spille bra er vanligvis at man kan få en god nattesøvn på søndag, men det blir ikke tilfellet i morgen. Vi må stå opp tidlig og kjempe, sa Woods etter lørdagens runde, og siktet til starttidene som er fremskyndet i et forsøk på å rekke å fullføre turneringen før en storm av bibelske proporsjoner er ventet å treffe Georgia sent på ettermiddagen.

For to år siden trodde Woods at karrieren var over etter et langvarig skademareritt.

Nå har han vært innenfor fire slag fra ledelsen før siste runde i tre majorer på rad.

Selv om han har kommet til kort til nå i jakten på major nummer 15, mener Tiger det kan hjelpe ham på søndag.

– De to siste majorene teller litt. Jeg har hatt noen muligheter til å vinne, og de erfaringene hjelper, sier Woods, som har måttet «lære seg» å vinne på nytt igjen etter skadecomebacket.

Da han vant sesongfinalen Tour Championship i august, var eksamen endelig bestått.

– Å vinne en turnering jeg ledet fra start til slutt, mot spillerne som hadde spilt best gjennom hele sesongen, ga meg veldig mye selvtillit. Og nå har jeg bygget videre på den seieren til det punktet hvor jeg har kommet nå.

Skal Tiger vinne på søndag, må han imidlertid klare noe han aldri har gjort tidligere i karrieren: å vinne en major uten å ha ledelsen før siste runde.

– Det er åpenbart at han elsker dette stedet. Og han spiller fantastisk golf. Jeg vet at dette kommer ikke til å bli lett, sier Francesco Molinari om oppgaven han har foran seg med å holde Tiger – og en bukett av noen av golfverdens største navn – på avstand.

Her er bare noen av navnene som også har mulighet til å kjempe om seier på søndag: Brooks Koepka. Ian Poulter. Matt Kuchar. Dustin Johnson. Xander Schauffele. Louis Oosthuizen. Rickie Fowler. Adam Scott.

Det er bare å glede seg!

Lederballen med Molinari, Woods og Finau starter klokken 15.20 norsk tid. Turneringen sendes på Eurosport og GOLFTV.

Leaderboard