Nedtur på sisterunden

Det var ikke Suzann Pettersens dag søndag.

Suzann Pettersen lå an til å kunne angripe i kampen om seieren i LPGA Volvik Championship før den siste runden. Med tre slag opp til ledende Ariya Jutanugarn var årets første seier innen rekkevidde.

Men bogey allerede på det tredje hullet bar bud om at dette ikke var Tuttas dag. Ytterligere bogeyer på hull 8 og 9, uten en birdie i sikte, gjorde at den norske golf-eneren var sjanseløs på seieren.

Først på det 14. hullet dukket dagens første birdie opp, men den ble strak annullert av en ny bogey på det påfølgende hullet og enda en på det 17.

Sliter med avslutningen

Dermed endte Suzann Pettersen til slutt på en delt 20. plass med til sammen tre under par for turneringen, neppe det hun hadde sett for seg før søndagens runde.

Dette er for øvrig sjette gang på åtte turneringer i år, der den siste runden har vært Tuttas svakeste i turneringen. Vi ser da bort fra JTBC Founders Cup der Tutta misset cutten.

Jutanugarn suveren

I teten var thailandske Ariya Jutanugarn utilnærmelig. 20-åringen gikk den tredje bogeyfrie runden for turneringen, og avsluttet like godt med fire birdier på de siste seks hullene. Dermed kunne hun notere seg for en 67-runde og -15 for turneringen.

Det var fem slag foran Christina Kim som tok andreplassen alene, slaget foran Brooke Henderson og Jessica Korda.

Jutanugarn tok med dette sin tredje seier for sesongen og også den tredje på rad. Hun er forøvrig den første i LPGA-historien som vinner sine tre første seire på rad.

Jutanugarn tar seg trolig inn i topp 10 når verdensrankingen oppdateres til uken. Om hun fortsetter dette spillet, er det ikke lenge før hun puster verdensener Lydia Ko i nakken.

Se resultatene fra Volvik Championship her.