Andresteget av Q-School spilles på fire forskjellige baner, der det er omtrent de 23 beste etter fire runder fra hvert felt som avanserer til neste ukes finale på Lumine utenfor Barcelona.

Før siste runde ligger det an til en thrilleravslutning for tre av de fem norske spillerne.

Best plassert er den 20 år gamle amatøren Kristoffer Reitan, som spiller på Las Colinas Golf & Country Club i Alicante. Reitan hadde delt 7.-plass som utgangspunkt for dagen etter å ha åpnet turneringen med runder på 65 og 70 slag. Søndag leverte han en runde på par (71), som inneholdt én birdie, én bogey og hele 16 par. Han falt dermed til delt 12.-plass, og han befinner seg nå tre slag på riktig side av den foreløpige kvalifiseringsgrensen.

Oversikten over hvor mange spillere som avanserer fra hvert felt. Topp-23 og 24 er målet. (Foto: Marcus Eidelöf)

Reitan fortalte til Norsk Golf tidligere i høst at det bare er europatour-kortet som gjelder for ham i høstens kvalifisering. Hvis han ikke klarer det, vil han heller beholde sin amatørstatus også neste sesong. Alle som klarer cuten etter fire runder i neste ukes finale, er sikret Challenge Tour-kortet for 2019, mens de 25 beste etter seks runde rykker opp til eliteserien: European Tour.

Fra før av er Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh Johannessen og Espen Kofstad allerede sikret en plass i finalen.

Leaderboard

Aksel K. Olsen var lørdagens norske navn i Spania med en runde på fem under par på Alecenda Golf i Alicante, som løftet ham opp til delt 15.-plass sammenlagt. På tredjerunden fulgte han opp med en runde på én under par, men han falt likevel tre plasser på leaderboardet til delt 18.-plass, og han er nå akkurat innenfor vippegrensen til avansement.

Olsen har vært et av de store lyspunktene i norsk herregolf i 2018. Etter å ha vunnet Nordic League sammenlagt er han allerede sikret en plass på Challenge Tour neste år, og han kan spille med litt mer senkede skuldre i høstens kvalifisering.

Leaderboard

På El Encin Golf i hovedstaden Madrid er det to norske spillere i aksjon. Miklagard-veteran Christian Aronsen har roet ned satsingen sin i 2018, men imponerte med å avansere fra førstesteget for noen uker siden. Han fortsatte de positive tendensene i åpningen denne uken, men med en runde på én over par søndag falt han 17 plasser til delt 38.-plass.

Med -5 sammenlagt nå er han plutselig tre slag bak kvalifiseringsgrensen og trenger å gå under par på avslutningsrunden for å ha mulighet til avansement.

Jarand Ekeland Arnøy ligger nede på delt 60.-plass på +1 og kommer nå til å rykke tilbake til Nordic League neste sesong. Han har tilbragt sesongen på Challenge Tour, hvor han har slitt kraftig hele året.

Leaderboard

Torbjørn Johansen kommer på sin side til å bli værende i Nordic League enn så lenge. Etter en blytung start på turneringen slo han tilbake med en runde på én under par søndag, men med +11 totalt må han likevel se langt etter avansement. Han deler 68.-plassen.

Leaderboard