Etter omspill på hull 10 sto Mjaaseth igjen som vinner. Dermed er tourproffen Reitan ute av kampen om Norgesmesterskapet i matchspill. Tilbake står en 17-åring som tidligere i uka vant årets første turnering på Srixon Tour.

– Så langt har det vært ei fin uke, bekrefter Michael Alexander Mjaaseth.

– Og det var spesielt moro å vinne når begge to spilte veldig bra golf. Det ble mange birdier i matchen.

Drama ved Mjøsa

Dramaturgien kunne ikke vært bedre. Da de to Oslo-spillerne nærmet seg Atlungstads vakreste golfhull, de grønne perlene nede ved Mjøsas bredd, tok Mjaaseth første stikk ved å vinne hull 16.

På hull 17 – hvor de røde stakene har krøpet stadig lengre oppover ettersom vannstanden i Mjøsa har økt gjennom uka – havnet Reitan i alvorlig trøbbel.

I et forsøk på å redde matchen måtte han uti vannet med sko og sokker.

– Nei, jeg tenkte aldri at matchen var over. Jeg har lært meg å forvente at motspilleren gjør optimale slag, og Kristoffer kom seg opp på mirakuløst vis, sier Michael A. Mjaaseth.

(Saken fortsetter under bildet)

En god dag

Og når Reitan først var i gang med miraklene, stiffet han pinnen på 18 og sikret omspill.

– Vi har spilt mot hverandre mange ganger på trening, så jeg visste at jeg har spillet til å vinne på en god dag. Og dette var en god dag, konkluderer Mjaaseth.

Det holdt med par på omspillshullet. Kristoffer Reitan gjorde bogey. Og dermed er det 2003-modellen Michael Alexander Mjaaseth som spiller 1/8-delsfinale lørdag.

– Jeg er i god form, og går for NM-gull, sier 17-åringen.

Michael A. Mjaaseth (midten) vant tidligere uka årets første turnering på Srixon Tour. (Arkivfoto)