Reitan knuste alle i kvalifiseringen

Kristoffer Reitan spilte fantastisk i kvalifiseringsdelen av Lag-EM for gutter, og var sterkt delaktig i at det norske laget sikret sin plass i A-puljen med minste mulige margin.

EM gutter

17 år gamle Kristoffer Reitan har hatt en strålende uke i Lag-EM for gutter så langt. Med 11 under par totalt vant Oslo-spilleren hele kvalifiseringen, og dro store deler av lasset da de norske gutta klorte seg fast i A-puljen.

Åtte lag kvalifiserer seg til finalespill i matchplay-delen av turneringen, og Norge sikret den viktige åttendeplassen med ett slags margin ned til Finland.

Å vinne kvalifiseringen i EM er en stor bragd i internasjonal juniorgolf, og på listen over tidligere vinnere finner vi blant annet verdensstjernen Victor Dubuisson.

Reitan presiserer likevel at det var lagets avansement som var viktigst for ham.

– Spillet var utrolig stabilt. Jeg var aldri i trøbbel, og de gangene jeg fikk birdiemuligheter, klarte jeg å utnytte de så å si hver eneste gang. Det at Norge har klart å komme seg videre med ett slag, sier litt om hvor viktig det var at absolutt alle på laget gjorde sitt aller beste, sa Reitan til Norsk Golf onsdag.

Nest best av de norske gutta ble Viktor Hovland, som med en totalscore på par havnet på en solid 16. plass i kvalifiseringen.

Markus Braadlie ble tredje best på en delt 39. plass, etterfulgt av Sander Stavnar på delt 72. plass. Tomas Helgø endte til slutt T76, mens Elias Birkeland ble nummer 95 i slagspillet.

De norske gutta møter toppseedede England i kvartfinalen på Pickala GC i Finland torsdag morgen.

LEADERBOARD

EM jenter

Også det norske jentelaget spilte seg til en plass i sluttspillet i Lag-EM. Renate Hjelle Grimstad ledet an og tok en sterk syvendeplass i kvalifiseringen, og med 25 over par i sammendraget endte de norske jentene på femteplass og har dermed plassert seg godt før matchspillet slås i gang.

Karoline Stormo ble nest best av de norske på en delt 15. plass, slaget foran Karoline Lund som delte 18. plassen og to slag foran Sandra Nordaas som endte T25.

Synne Lauritzen havnet på delt 77. plass, mens Celine Borge måtte ta til takke med 95. plass i slagspillet.

Norge møter Østerrike i torsdagens kvartfinale.

LEADERBOARD

EM damer

Det norske damelaget har dessverre ikke hatt noen god uke på golfbanen i Helsingør.

Med Marthe Wold som beste norske kvinne på en delt 44. plass var Norge aldri nærheten av å havne i A-pulje, og maktet heller ikke å sikre seg en plass i B-puljen.

Lagets 18. plass i et startfelt bestående av 21 land må kunne sies å være en skuffelse, og nå blir det en tøff kamp for å beholde plassen til neste års EM.

Mariell Bruun endte på delt 67. plass og ble med det nest best av de norske, etterfulgt av Stina Resen og Stine Pettersen som delte 70. plassen. Nicoline Skaug og Kristin Berntsen Simonsen signerte også for samme score, og havnet til slutt på delt 95. plass.

LEADERBOARD

EM herrer

Det norske herrelaget spiller i Europamesterskapets andredivisjon i Polen, og har kommet svært godt i gang. Med en totalscore på -1 på turneringens første dag er Norge oppe på andreplass, ett slag bak Island.

De to beste lagene rykker opp til øverste divisjon av EM, så de utsendte nordmennene har en viktig jobb denne uken.

Foreløpig er det Jarand Ekeland Arnøy som er best av de norske i kvalifiseringen. Fana-spilleren åpnet med to under par og deler tredjeplassen, ett slag foran Petter Mikalsen på delt femteplass.

Kristoffer Ventura og Vetle Marøy (E) ligger på delt syvende etter første runde, mens Aksel Olsen (+2) er på en delt 20. plass så langt. Knud Andreas Krokeide (+3) følger like bak på T28, så det er tydelig at det er et jevnt og godt herrelag som representerer de norske farger i Polen denne uken.

I likhet med de andre mesterskapene skal det spilles matchplay etter to runder, og selv om de norske herrene er sugne på seier, er det selvfølgelig aller viktigst å sikre opprykk.