Det er ikke mye å utsette på underholdningen vi får servert fra Donald Trumps lekegrind i Miami denne helgen. Før siste runde er dette navnene som pryder toppen av leaderboardet:

1. Rory McIlroy (-12)

T2. Dustin Johnson (-9)

T2. Adam Scott (-9)

T4. Phil Mickelson (-7)

T4. Bubba Watson (-7)

Rory leder med tre slag før siste runde, og ligger perfekt plassert til å ta sin første PGA Tour-seier siden mai i fjor. Lørdag startet han ett slag bak teten, men blåste forbi med en bogeyfri runde på fire under par.

Til tross for en rekke skremmende utslag på Trump National Doral – med faretruende innsjøer som rammer inn fairwayene – spiller nord-iren like aggressivt som vanlig og holder ikke tilbake med driveren. Det planlegger han å gjøre på søndag også.

– Jeg må bare holde det gående. Jeg kan ikke spille defensivt. Defensivt er ikke min stil. Jeg må gå ut der og være aggressiv og bestemt, sier McIlroy.

Driveren har alltid vært Rory Mcilroys viktigste våpen. Putteren hans har derimot kostet ham flere turneringer enn den har vært til hjelp. Ikke denne uken.

McIlroy skiftet nylig til et grep tilsvarende Jordan Spieth sitt, der venstre hånd ligger lavere enn høyre på putteren. Resultatet er at McIlroy ligger på 11. plass i «strokes gained putting»-statistikken.

(Se høydepunkter nederst i artikkelen)

På de to siste runder har han til sammen bare brukt 50 putter, inkludert 20 en-putter.

– Det føltes virkelig bra helt fra starten. Når noe kjennes bra, er det bare å fortsette med det. Følelsen er instinktiv, og jeg har egentlig ikke tenkt mye på hvordan det føles i hendene. Det føles veldig naturlig, konkluderer McIlroy, som fleipet etter fredagens runde at han har vegret seg for å skifte grepet tidligere, i frykt for å bli beskyldt for å ‘herme’ etter Jordan Spieth.

En som ikke hadde noen god dag på greenene var Adam Scott. Australieren vant Honda Classic forrige uke, hans første seier på nesten to år. Fra og med denne sesongen har Scott måttet legge vekk sin lange putter, etter at forankringsforbudet ble innført 1. januar. Hans nye korte putter har imidlertid ikke holdt ham tilbake. Men lørdag var det ikke mye som stemte. Han senket kun en putt på over to meter.

– Rytmen var bare ikke der, konstaterer han.

NB! Ukens turnering vises på Viasat Golf. Eurosport Norge har ikke rettighetene til de fire WGC-turneringene.

Høydepunkter runde 3

 

Leaderboard