Irish Open Hosted by the Rory Foundation er blant de absolutte høydepunktene på årets Europatour. Arenaen for denne storturneringen er ærverdige Royal County Down i Nord-Irland, som er rangert blant de beste og vakreste golfbanene i verden.

Verdensener og turneringsvert Rory Mcilroy fikk det ikke til å stemme i de krevende forholdene, og leverte en meget svak åpningsrunde torsdag. 80 slag, ni over par, er sjelden kost for Rory, som vanligvis er å se på toppen av ledertavlen.

Den svake åpningsrunden ble simpelthen umulig å hente inn på andrerunden, og dermed måtte han finne seg i å pakke sakene tidligere enn planlagt. 

Selv var han mest skuffet på fansens vegne.

– Jeg prøvde alt jeg kunne, men klarte dessverre ikke å sette sammen noen god score. Støtten ute på banen har vært helt fenomenal, og dette er det tredje året på rad de ikke får se meg spille i helgen. Skuffelsen er nok størst for dem, for jeg ser faktisk frem til to uker med fri før US Open, sa han til europantour.com fredag.

Etter to runder er det kun 9 spillere under par, og seks av disse deler ledelsen. Tyrrell Hatton, Rafa Cabrera-Bello, Søren Kjeldsen, Chris Wood, Richie Ramsay og Bernd Wiesberger er best av alle med tre under par så langt.

LEADERBOARD